Heerlijk middagje Brouwersdam
Toenemende wind voorspeld. Wilde eerst echt even naar de fysio om m'n rug te trainen, dus niet vroeg, maar dat was dan ook niet erg.
Ik kwam aan, net na de buien. Wind was net weg. Er was met 4.2 en 4.7 gevaren. Wind kwam vast weer terug, dus 4.7 gepakt.

FSW 84 met Banzai 4.7 en MUF 20/11.5
Ik verwachte aan de kant minder wind, zoals meestal bij de blokkendam. Maar ik stapte op en planeerde weg. De wind was duidelijk terug. Verderop het water was de wind duidelijk harder en de 4.7 groot. Aan de kant zeil stuk strakker gezet, dat help een beetje, maar wind nam verder toe en stond echt maatje te groot. Tijd voor de 4.2, of de 3.7 was ook een optie, zo hard waaide het al wel. Golfrijden en springen waren bijna niet meer mogelijk.

FSW 84 met Banzai 4.2 en MUF 20/11.5
De 4.2 was een stuk beter, kon golfrijden en springen. Maar water werd ook steeds ruwer, het was hoog water, dus lastiger varen. En dan is de FSW 84 niet het beste. Maar als ik een stukje beter water kon vinden was het echt genieten. Wind nam langzaam toe en de 4.2 werd ook echt groot, maximum trim om nog lekker te kunnen varen. Meer overleven dan lekker varen, dus maar stoppen.

Les van vandaag, Altijd alles meenemen, ik had echt de AHD in de kar moeten gooien, dat was prettiger geweest dan de FSW, en dan was de 3.7 zeker een optie geweest.
Het was lekker niet koud, maar wel hardere wind dan ik had verwacht. De soms erg harde vlagen maakte het zwaar, maar het springen en golfrijden maakte veel goed.

Blokkendam

15:15 0.5 uur Wind: ZW 20/32 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MUFins X-Wave 20cm/MUFins X-Tri 2x11,5cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte in het begin even goed, vinnen geven ruim voldoende grip, nooit spinouts. Springt goed. Misschien zijn de vinnen een maatje te groot?
Wind nam snel toe waardoor ik al snel te groot stond. Outhaul op max, tikje meer downhaul. Niks hielp.
16:00 2 uur Wind: ZW 24/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MUFins X-Wave 20cm/MUFins X-Tri 2x11,5cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Eerste keer met de Banzai X Pro 4.2. Ik had heel snel een goeie trim gevonden, vooral trapezelijnen moesten stuk verder naar achteren dan ik had verwacht. Zeil is erg stabiel, nooit overpower. Wind nam flink toe, had makkelijk met mijn 3.7 kunnen varen. Setje was vaak te snel, komt waarschijnlijk door de Freestylewave, de AHD was beter geweest in deze omstandigheden, maar die had ik niet meegenomen. Niet zoveel wind verwacht. Misschien had een ander setje vinnen ook beter geweest. Springen, met links voor, mijn slechte kant, ging eindelijk weer eens redelijk goed. Some erg lekker golfrijden. Tot de wind echt te hard werd en het meer overleven werd.