Staartje van Storm Francis
Na bijna 1,5 jaar weer eens varen op de Grevelingendam.
Rond de middag zou de storm beetje gaan afnemen en zou er weer kunnen worden gesurft. Wind zou in de middag ook van WZW naar WNW draaien en daarmee zou het perfect worden voor de Grevelingendam.
Bij aankomst was de wind nog strak west, dus in het baaitje nauwelijks wind.
Op de kant lagen zeilen tussen de 3.0 en 4.2. Mijn 3.7 leek me absoluut niet nodig, er vloog geen schuim door de lucht.

JP FSW 84 met Banzai 4.2 en MUF 20/makani 10cm
In de baai dobberen, dat was te verwacht met nog strak west. Eenmaal buiten de baai meer wind, eenmaal in het diepe volle wind: Ja, het waait nog steeds flink.
Zeil nog wat strakker gezet en nu was het goed varen, alleen in de hardste vlagen soms aan de grote kant, maar nooit echt te groot.
Typisch Grevelingendam omstandigheden, veel korte stijle golven. Dus vaak lekker springen, over beide kanten mogelijk, maar naar de kant terug het beste.
Echt heerlijk bump-n-Jump. Golfrijden was niet echt mogelijk, ja soms een enkele back-side hit, lastig op de smalle golven, vaak ben je de golf al voorbij na een bottom-turn.
Een keer flink geschrokken, vaar richting de kant, harde klap, ik kijk naar beneden: blok hout in het water. Eenmaal op de kant gelukkig geen schade aan board of vinnen. Waarschijnlijk hebben de thruster de klap gekregen, dicht tegen de bodem van de plank.

Ik had een goeie timing, eerder was de wind nog te hard, 2 uur lang lekker kunnen varen zonder om te hoeven tuigen.
Heerlijk gevaren, leuk om weer eens lekker op de Grevelingendam te hebben gevaren met een klein setje.

Grevelingendam

15:00 2 uur Wind: W 35/24 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MUFins X-Wave 20cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Setje werkte goed, zeil in het begin niet te groot: maximum trim, geëindigd met minimum trim. In de harde wind was de MUF 20cm + 10cm thruster aan de grote kant. Later met minder wind goed, in minimale wind werd hoogte lopen wat lastiger. Controle meestal goed, alleen in hardste vlagen en hoogste korte golven wat lastiger.