Eerst heerlijk, later vlagerig en veel regen
Jeroen had een huisje op Kabbelaarsbank geboekt voor DAM-X. DAM-X ging niet door, maar Jeroen was heel het weekend wel op Kabbelaarsbank, dus i.p.v. op zee, gezellig met Jeroen en Martijn gevaren.

JP FreestyleWave 102 met Banzai 6.0 en Freewave 29cm
Opstappen en planeren, eerste golfje gelijk springen. Vol plane naar de overkant, omdraaien en toen bleek ik veel te ver downwind te zijn, kon echt niet terug naar begin punt, eindigde aan de verkeerde kant van het surfcentrum. Dus paar keer op kruizen: setje liep niet goed hoogte. Wind draaide ook heel de tijd een beetje. Zonnetje er bij: heerlijk. Samen met Jeroen rakjes heen en weer. Vlak water en some een klein golfje om te chop hoppen. Tot er een heel dikke bui kwam en wind weg viel. Daarna werd het duidelijk slechter. meer buien, wind erg vlagerig echt soms 100 meter planeren en dan weer dobberen. Soms harde wind soms minimaal en flink draaien.
In het ondiepe was het heel druk, vooral ook veel onervaren surfers, daar ook echt een klotsbak.

Het was vooral gezellig om weer met wat vrienden te varen, kwamen er buien, daarvoor was het heerlijk

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen, Martijn (Volvosurfer), Ronald (RonVo)

11:30 4.5 uur Wind: ZW 10/22 kts
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met de Banzai 6.0.
In alles behalve de hardste vlagen was hoogte lopen niet optimaal, misschien was een langere vin beter geweest. Mastvoet naar voren hielp genoeg.
Zeil voelt stabiel en veel power, ook in de windgaten was ik snel weg. Vlakker water van Kabbelaarsbank maakt door geplaneerd gijpen makkelijk. Board springt makkelijk: veel chop hopjes gemaakt.