Warme vlagerige middag
Wind zou in de middag flink toe nemen, in de ochtend flinke buien, dus gemikt om rond 13:30 op de dam te zijn.
Bij aankomst net een bui en leek het nauwelijks te waaien. Even de bui afgewacht en toen kijken wat op te tuigen.
Wind was er nog niet. Dus rustig pak aan getrokken en spullen gepakt. Wind kwam flink opzetten toen ik aan het optuigen was.

FSW 84 met Banzai 4.2 en 22,5/10cm vinnen
Omdat de wind er nog niet helemaal was en ik twijfelde om de 4.7 te pakken had ik de 22,5cm center vin gepakt. In het begin was dat zeker goed. Planeerde eerder, liep beter hoogte. Maar toen de wind toenam was de 19cm zeker beter. Voor het eerst de CAAS mast gepakt, verwachte dat de wind nog verder zou toenemen en ik de 3.7 nog zou willen optuigen. In het begin had ik twijfels over de CAAS mast, zeil voelde niet stabiel. Maar tikje meer downhaul en iets minder outhaul en zeil werkte ineens heel goed en stabiel.
Na een paar rakjes snel naar de kant, ik had lycra onder mijn winterpak aan, maar met 19 graden was dat veel te warm, mijn 4/3 pak was veel beter geweest. Dus dan maar de Lycra uit doen, dat was beter, maar was nog steeds warm.
Wind kwam pal uit het zuiden, dus zoals altijd minder mooi bij de Blokkendam, naar buiten zoeken naar een leuke golf om te springen en naar binnen wel enkele golven voor lekker back-wind golfrijden. Door gevaren tot de vinnen echt te groot begonnen te voelen.

FSW 84 met Banzai 4.2 en 19/10cm vinnen
Soms briljant, soms ook spinouts. Zolang water niet te chaotisch was was het erg goed, maar als er veel wind chop op onduidelijke golven was werd het lastig en voorzichtig varen.
Hierdoor werd ik voorzichtiger en dat is vermoeiender. Gewoon om te testen weer een langere center vin gepakt, maar dan met kortere thrusters.

FSW 84 met Banzai 4.2 en 22,5/8cm vinnen
Wind was intussen nog meer toegenomen, zeil meer trim. Golven langzaam ook hoger maar niet perse beter. Soms enkele steile schansen om te springen, maar die waren kort op elkaar en bijna haaks op de richting, dus lastig om te pakken. Terug naar binnen was het best goed golfrijden. In de harde vlagen op het niet zo rustige water was de groter center vin duidelijk makkelijker varen.
Wind draaide langzaam ook naar ZW, springen ging vaak over beide kanten.
Doorgevaren tot ik helemaal leeg was.

Top middag, heerlijk varen. Best goeie omstandigheden, warm, alleen de windrichting niet perfect en daardoor vlagerig.

Blokkendam

14:15 1 uur Wind: Z 20/32 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave 22,5cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - CAAS Extreme Wave FT 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Eerste keer met de CAAS mast gevaren.
In het begin minimaal, maar wind werd al snel goed. Zeil was in het begin niet stabiel. Tikje meer outhaul en tikje minder downhaul loste dat op.
Board liep lekker, draaide fijn, maar liep wel makkelijk hoogte en in hardste vlagen ook wel wat snel. Paar keer de ene naar de andere golf achter elkaar golfrijden. Wel alles back-side.
15:15 1 uur Wind: Z 24/45 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC TF RTM 19cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - CAAS Extreme Wave FT 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Veel meer slippery dan met de 22,5cm center vin. Moest duidelijk meer over mijn voorste voet varen. Meestal goed, maar als water ruwer was of wind vlageriger toch niet zo fijn. Golfrijden meestal heerlijk.
16:15 1 uur Wind: Z/ZW 24/45 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave 22,5cm/Makani Walu 2x8cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - CAAS Extreme Wave FT 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Langere center vin met kleinere thruster werkte beter op het ruwere water. Board loopt er beter overheen en kan meer op mijn achterste voet varen, wat een heel stuk fijner is als je af en toe een heel harde vlaag moet opvangen. Golfrijden nog steeds goed. Golven werden ook hoger, maar lastig om te springen.