Lichtweer op zee
Wind weer te zuid voorspeld voor het mooie. Maar geen regen, en Jurjen ging ook, dus voor Blokkendam gekozen omdat daar ook veel bekende waren.
In de ochtend nog een andere afspraak dus niet vroeg op de dam. Was druk. Leek niet te waaien, vlak water. Veel verschillende zeilen, 4.5 tot 6.8. Mij leek 5.3 voldoende, maar 6.0 en 6.6 zouden ook moeten kunnen. Jurjen was met 6.8 Freerace op het water. Na lang twijfelen gekozen voor de 5.3

FreestyleWave 102 met Banzai 5.3 en Makani 26cm
Aan de kant achter de dam zoals te verwachten geen wind, wind was in het begin zelfs ZZO en draaide langzaam naar ZZW. Water was behoorlijk vlak, alleen af en toe een lage steile golf. Dat was af en toe best leuk springen. Nauwelijks golven om golf te rijden, vaak gewoon te laag of niet stijl genoeg. Erg onder de indruk van de 5.3 in minimum trim. Met zo weinig wind nog planeren. Ook doorgeplaneerd gijpen ging vaak erg goed, vlak water maakt het een stuk makkelijker. Een keer ver richting de zandbank gegaan om zeehondjes te kijken. Tot ongeveer 100m van de bank gevaren. Lag behoorlijk vol, wilde de beestjes ook niet storen. Op de terug weg, ergens halverwege gevallen. Kan ik gewoon staan, echt ergens in de middel of nowhere nergens dichtbij is het maar 1.5 meter diep bij laag water: bizar.
Wind werd langzaam wat minder iets meer mijn best doen om in plane te komen. Na een korte pauze was de wind te ver weg om nog te planeren, dus tijd om te stoppen.

Lekker dagje, niet echt een wave dagje, meer freeride, maar droog en niet koud, en wind niet al te vlagerig.

Blokkendam

Aanwezig: Jurjen

13:30 3.25 uur Wind: Z
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. Minimale trim, bizar met hoe weinig wind ik gewoon kan planeren met dit setje. Heel erg vlak water, dus makkelijk planeren en ook door geplaneerd gijpen. Echt maar enkele goeie golven, maar daar kon ik best goed op springen of beetje back-side wave riding. Setje liep goed hoogte.