Eerste koude surfdag van deze winter
Heel de week zag de voorspelling voor zaterdag er erg goed uit: ZW 25 a 35 knopen. Op vrijdagavond was dat nog ZW 18 tot 25, draaiend naar west. Helaas bleek de wind ZZW , wel harder dan voorspeld, maar door de richting komt de wind op de dam zelf dan niet goed door.
Ik had gehoopt de Tri-Wave 89 die ik afgelopen week had gekocht te testen. Met 5.3 zou dat moeten kunnen.

Fanatic Tri-Wave 89 met Banzai 5.3 en X1 21cm/MFC 12cm
Vroeg me af of ik wel in plane kon komen. Iedereen ging net groter optuigen, maar wilde toch graag even de Tri-Wave proberen.
Moest een stukje van de kant om meer druk te hebben in het zeil, beetje downwind, beetje pompen en ik was in plane. Beetje wennen aan de houding en hoe het board draaide etc. Eerste paar gijpen ging niet super, maar het er toch een paar weten door te planeren. Geen golven om echt golf te rijden, dus daar valt nog weinig over te zeggen. Wel paar kleine golfjes kunnen vinden voor een chop-hop. Dat ging nog best goed. Helaas moest ik het met de 5.3 echt van de vlagen hebben: veel dobberen. Er was ook niet voorspeld dat de wind zou toenemen, dus maar naar de kant voor de FSW 102 met 6.0.

FSW 102 met Banzai 5.3 en Makani 26cm
Getwijfeld om direct de 6.0 te pakken of eerste de 5.3 te proberen.
Aan de kant dobberen, maar beetje verder naar buiten, paar keer pompen en planeren. De FSW 102 planeert zo makkelijk, bijna iedereen had een grote zeil. Geen golven, alleen soms iets om beetje te chop-hoppen. Heel veel ver op het water gebleven omdat de wind daar duidelijk een stuk beter was. Dichter bij de kant was het eigenlijk altijd dobberen met de 5.3. Met het opkomende tij en in de hardere vlagen kwamen er langzaam wel golven. Dus aan het einde nog wel paar keer back-side kunnen golfrijden, maar nooit meer dan 1 hit. Springen kon ook steeds meer, soms zelfs over beide kanten.

Helaas was de windrichting niet zoals voorspeld, daardoor was er ook minder wind. Achteraf was de 6.0 beter geweest, maar lekker gevaren.
Was eerste keer dat het weer echt koud was, cap en handschoenen waren wel nodig.

Blokkendam

Aanwezig: Jurjen

12:30 0.5 uur Wind: Z/ZW
Board: Fanatic Tri-Wave 89 - Select X1 21cm/MFC TF (16) 2x12cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met mijn Tri-Wave 89. 5.3 minimaal getrimd. Kon de helft van de tijd planeren. Stance is redelijk breed, zoals op veel moderne waveboards.
Kon redelijk hoogte lopen. Eenmaal in plane voelde het board niet heel los. Geen golven, dus niet echt kunnen golfrijden. Wel paar kleine chop-hops gemaakt, dat ging best goed.
13:00 2.5 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil helemaal minimaal getrimd. Soms goed gepowered, soms minimaal of niet eens planeren. Tegen het einde kwam de vloed opzetten en daarmee kwamen er ook een paar golven om te springen en golf te rijden, maar nog niet heel veel. Chop-hops ging zoals altijd met de FSW 102 heel goed.