Weer storm en zon
Jeroen wilde vandaag ook gaan surfen, die is geen fan van harde wind, zeker niet op zee. Dus samen met Jeroen naar Kabbelaarsbank gegaan. Jurjen zou naar zee gaan, maar kwam ook nog op Kabbelaarsbank varen om dat het op zee niet heel fijn scheen te zijn.

Jurjen had met 4.2 op zee gevaren, dus AHD met 3.7 en Wave Warrior 22cm weer gepakt.
We stonden aan het kleine baaitje, met ZW moest ik een keer opkruisen om het baaitje uit te komen, daarbij kwam ik uit in het windgat voor het surfcentrum, beetje onhandig.
Wind was stevig, vooral in de vlagen soms pittig. Heerlijk springen in de lage steile golven. Soms poging tot tabletop. Een keer een te steile golf, te recht omhoog, werd weer een ongeplande backloop poging. Gijpen ging duidelijk beter dan donderdag. Meestal genoeg wind om te planeren, alleen voor het surfcentrum zoals altijd redelijk windgat. Redelijke wat rakjes samen met Jurjen gevaren. Door gevaren tot ik te vaak ging dobberen/zinken met de AHD, geen goed idee, dus tijd om te stoppen.

Het was heerlijk, niet al te vlagerig, veel zon, maar wel kouder dan donderdag.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen, Jurjen

14:30 2 uur Wind: ZW 30/45 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Setje werkte heel goed. In de hardste vlagen nog voldoende controle. Setje sprong heerlijk. Gijpen vaak door geplaneerd. Alleen in de windgaten voor het surfcentrum soms lastig dobberen met zo weinig volume.