Paar uurtje bump-n-jump
Heel de week best goeie wind voorspeld, maar vaak alleen een dagdeel wind, en veel regen.
Vanmiddag ruimte in de agenda, droog en wind.

Even getwijfeld wat de pakken, er waren lichtere mannen met 4.5 en 4.7 aan het varen. 4.7 zou kunnen, maar wind zou beetje af gaan nemen. Voor zekerheid gekozen.
JP FSW 102 met Banzai 5.3 en MFC On-shore 24cm
Opstappen en planeren. Baaitje uit en gelijk paar kleine sprongen. Wind was hard, maar zeil zeker niet te groot. In het diepe wel wat leuke golven om te springen. Verder op was het behoorlijk vlak. Heel veel in het diepe stuk met golven gevaren om dan steeds te gijpen in het vlakkere water. In het begin beetje koude vingers, tot lichaam goed warm was ging dat ook weg. Later nam de wind iets af. Iets minder trim en nog steeds planeren.
Door gevaren tot de laatste andere surfer ging stoppen. Na 2 uur was ik ook al wel moe, geen risico nemen: gestopt.

Lekker gevaren. Weinig regen, geen zon, koud. Wind door de buien wat variabel. Wel fijn dat er een man of 10 op het water was.

Grevelingendam

14:15 1.75 uur Wind: W/NW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC On-Shore 24cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkt goed. In het begin zeil met max trim nooit echt te groot. Aan het einde met normale trim genoeg om nog te kunnen planeren. Board liep lekker snel, zeker op het vlakkere water. Heel veel chop hoppen, genieten met de FSW 102. Gijpen ging heel goed, veel doorgeplaneerde gijpen. Beetje golfrijden, alleen weinig lange golven, dus meestal maar 1 backside hit. Enkele pogingen om front-side te gaan in het ondiepe bij de kant, maar golven waren te laag of niet stijl genoeg.