Heerlijk middagje freeriden
NW wind voorspeld, 15 tot 25 knopen met kans op buien. Wind bleek meer WNW en vollop zon. Perfect voor de Grevelingendam.
Er waren nog weinig surfers op het water. Meeste hadden 6.5 tot 7.3, maar ik had het idee dat mijn 6.0 genoeg zou moeten zijn.

Banzai 6.0 met JP FSW 102 en MFC 29cm (voetbanden naar binnen)
Zeil opgetuigd met minimum trim, misschien zelfs wel net er onder.
Al voor ik de baai uit was kon ik al planeren, trapezelijnstjes goed zetten, tikkie meer outhaul en downhaul en zeil stond goed.
Lekker freemove, beetje chop hoppen, lange rakken naar de overkant. Had wel het idee dat ik steeds hoogte aan het lopen was om terug in de baai te komen. Giek tikkie lager, mastvoet 2cm naar voren. Het hielp een beetje, maar hoogte lopen bleef nodig, ik leek niet goed halve wind te varen.
Ik wilde al een tijdje proberen of de voetbanden naar buiten zetten (2 achter ipv 1) veel verschil zou maken.

Banzai 6.0 met JP FSW 102 en MFC 32cm (voetbanden naar buiten)
Echt heerlijk freeride, setje voelde meer natuurlijk. Voetbanden precies op het plek waar je wil staan om board vlak te houden. Duidelijker beter dan met voetbanden naar binnen, dan sta ik meestal buiten de voetbanden tot ik wil springen of golfrijden. Springen ging ook nog best goed. Was echt genieten. Hoogte lopen was nog niet super, maar zeker beter dan met de 29cm vin. Board was ook duidelijk sneller.

Het was heerlijk zonnig. Met 10 graden niet heel koud, maar wind voelde nog wel fris. Het was relatief rustig op de Grevelingendam.
Wind was heel erg stabiel. Nooit veel aan de trim van de 6.0 aangepast. Wind draaide alleen een klein beetje.

Grevelingendam

Aanwezig: Martijn (super_ik)

11:45 1 uur Wind: W/NW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Minimum trim in het zeil: bovenste outhaul oog. Setje werkte redelijk goed, halve tot ruime wind heel goed. Hoogte lopen koste moeite.
Water redelijk vlak, alleen in het diepe soms wat steile windgolven op te springen. Op het vlakke water heerlijk gijpen, meestal doorgeplaneerd.
13:15 1.75 uur Wind: W/NW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 32cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Ik wilde al een tijdje de FSW 102 testen met voetbanden in de buitenste positie. Gelijk de 32cm gepakt om beter hoogte te lopen.
Zeil nog steeds minimum trim.
Setje voelde beter in balans. Stond met mijn voeten beter in de voetbanden, ipv er helemaal naast. Setje liep duidelijk sneller. Springen ging nog steeds best goed. Door geplaneerd gijpen net zo makkelijk, misschien nog wel makkelijker.
Vin zeker niet te groot, met voetbanden naar buiten gezet is denk ik een maatje grotere sowieso nodig.