Eindelijk ZW op Zee
Afgelopen maanden, als er zuid westen wind was voorspeld veranderde die steeds naar zuid of zelfs ZZO. Vandaag gelukkig niet.
Wind viel tegen, meeste surfers waren met 5.0 en 5.3 aan het varen. De voorspelling was 30+ knopen. Maar het werden er 20 tot 25.

Banzai 5.3 met Wave Slate 96 en 20/12cm MFC vinnen
Begonnen met medium trim, maar dat werd al snel max trim. Heerlijk direct vanaf de kant planeren. Helaas was het eb, en was de wind pas net gedraaid, dus weinig golven.
Wind nam langzaam toe, zelfs even zo hard dat zeil zelfs over max trim te groot voelde. Echter was dat maar kort. Nergens echt goeie golven voor front-side golfrijden, maar wel heel erg veel back-side hits. Zeker later waren er soms 2 of 3 hits mogelijk. Met 96 liter is het echt heerlijk. Board valt bijna nooit stil. Draait met de 20/12cm vinnen lekker kort. Alleen op hoge snelheid downwind had ik soms spinouts.
Door gevaren tot er een dikke bui aan kwam. Geen zin in vlagerige wind en harde regen. Ik was ook al wel moe.

Helemaal niet koud, gevaren in een droge periode, tussen grote buien.
Wind draaide wel wat, maar was wel niet te vlagerig.
Was een leuke jaar afsluiter.

Blokkendam

11:45 2.25 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC TF RTM 20cm/MFC TF 2x12cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. Zeil meestal op max trim, soms tikkie minder. Wind was wel wat vlagerig. Helaas was het laag water, dus weinig echt hoge golven, maar genoeg om regelmatig wat backside the golfrijden. Toen de wind even WZW was ging dat zelfs beide kanten op. Soms ook een enkele leuke golf om te springen. Springen met de Wave Slate begint al te wennen, board is erg kort, dus weinig lift in de lucht. Setje liep goed hoogte, in de hardste wind misschien zelfs wel te makkelijk. Ik denk dat wel duidelijk is dat de Slate een blijver is.