Warm water en veel wier
2de dag varen op st Maarten. Wind is hier bijna altijd hetzelfde, ONO tussen de 16 en 24 knopen. Vandaag lijkt de wind iets harder.
Toch maar dezelfde set gepakt om mee te beginnen.

Ezzy Cheetah 6.0 op Fanatic Blast 130 met Fins 46cm
Direct planeren vanaf de kant, wind net zo goed als gisteren toen ik stopte. Ik lette alleen niet goed op en zat bijna direct op het rif, dus gelijk downwind om in de baai te blijven.
Wind was duidelijk harder, helaas was de Freewave 95 uitgeleend, dus was er niet echt een geschikt kleiner board voor mij, dus maar doorgevaren met de Blast 130. Niet dat het board echt te groot voelde. Er waren we iets meer golven in de baai, dus met de Freewave had ik wat kunnen springen en beetje golfrijden. Golfrijden wilde met de Blast 130 niet echt lukken: veel te breed.
Helaas was er veel meer wier, echt wel 2 of 3x zo veel. Dus moest ik veel meer stoppen om wier van de vin te halen. Echt wel een keer of 3 a 4 per rak. Niet echt lekker varen, dus besloten om toch maar te stoppen.

Weer was heerlijk, setje werkte goed, maar ik had liever een 100l freewave board met wiervin gehad, dan was het perfect geweest.
Schijnbaar is februari de beste maand voor windsurfen.

Galion Beach

10:30 1.25 uur Wind: O/NO
Board: Fanatic Blast 130 Ltd - Fin's Racer 46cm
Zeil: Ezzy Cheetah 6.0
  Zelfde setje als gisteren. Dus nog steeds de Fins 46cm vin en te korte trapeze lijntjes. Trim was gelijk goed. Board liep lekker los en veel controle. Helaas veel meer wier, dus veel vaker stoppen om wier er af te halen.