Heerlijk middagje op zee
Heel goeie wind voorspeld in de middag, geen afspraken, dan maar op Zondag werken als er geen wind is.
Paul was met 5.0 aan het varen, de lichtgewichten met 3.7. Getwijfeld tussen 4.2 en 4.7. Toch voor 4.2 gekozen met de Slate 96 moet ik genoeg volume hebben.

Banzai 4.2 op de Wave Slate 96 met 18/12cm vinnen
Hoog water, maar geen lastige shore-break. Opstappen en planeren. Zeil stond eigenlijk al gelijk goed. Setje liep makkelijk hoogte, waardoor ik al snel terug naar het strand kon golfrijden. Golven waren in het begin nog wat laag, die werden langzaam hoger, zelfs een half uurtje echt mooie golven: lange lijnen. Daarna werd het meer chaos chop. Altijd waren er wel golven te vinden voor back-side golfrijden. Toen de golven goed waren kon ik soms 3 hits op een golf: heerlijk. Zeker het volume van het board maakt het best makkelijk. Het lukte niet echt om het board echt kort te laten draaien. Board heeft ook wel een brede tail, dus heeft ook wel meer effort nodig om de bocht om te gaan. Paar pogingen gedaan om front-side te rijden, lukt 2x redelijk, kon niet echt een steile golf vinden. Switch-stance down-the-line met de Slate 96 is best makkelijk.
Springen was goed, zolang ik maar niet te veel druk op mijn achterste voet zetten tijdens afzetten.
Later nam de wind wat af, na een flink stuk te hebben gedobberd maar gestopt. Morgen nog meer wind. Beetje energie sparen.

Het was heerlijk. Strak blauwe lucht, ook al was het maar 12 graden, het voelde helemaal niet koud. Wind was wel wat vlagerig, maar door de range van de Banzai hoefde ik niet om te tuigen. Top dag!

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Paul

15:15 2.25 uur Wind: ZW
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC TF RTM 18cm/MFC TF 2x12cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Eerste keer goed gepowered met de 4.2 op de Slate 96. Gevaren met de 18cm helemaal achterin. Mastvoet in het midden, misschien iets er voor. Controle was niet heel slecht, setje liep goed hoogte. Board voelde nooit overpowered, maar in de lastigste chop merk je wel dat het best een groot board is. Board hopt makkelijk over chop en springt ook best lekker, wel beetje oppassen met afzetten met maar een 18cm center vin. Golfrijden is niet moeilijk, maar kon het board niet echt kort laten draaien, volgende keer de center vin iets naar voren of de mast voet iets naar achteren. Back side hits zijn leuk, enkele pogingen gedaan in front side. Switch-stance op zoek naar een lip is best makkelijk. Alleen moet je wel een leuke lip kunnen vinden.