Heerlijk middagje op zee
Goeie ZW wind voorspeld, toenemend in de middag. Werk liet het toe, dus middag vrij genomen.
Bij aankomst was het nog niet druk op het water, 2 man waren aan het dobberen: Ronnie met 5.0. Wind had er al moeten zijn, maar viel tegen.
Toch begonnen met optuigen, de F-Cross 113 om eerder te planeren.
Voor ik het water op ging trok het open en kwam de zon.

Banzai 6.0 op de F-Cross 113 met Select 35cm
Zeil op minimale trim, grotere vin in de hoop in plane te komen. Gelukkig kwam de wind snel en al snel had ik meer trim in het zeil. Heerlijk lange rakken. Water relatief vlak. Nooit spinouts. Board ging niet vliegen. Makkelijk gijpen. Wind nam flink toe, zeil uiteindelijk over max trim. In de vlagen was het zeil echt te groot aan het worden. Maar het board was nog steeds heel goed te controleren. Alleen lijkt de set wel tegen een soort limiet aan te lopen waardoor het board niet sneller gaat.
Het was duidelijk dat ik kleiner moest gaan optuigen. Overpowered met 6.0 zou ik makkelijk met 4.7 moeten kunnen varen, altijd spannend om een zeil maat over te slaan, toch maar gedaan.

Banzai 4.7 op de One 95 met MFC 22,5/10cm vinnen
Het was even wennen na het grotere board en lange single vin. Houding en vaarstijl zijn heel anders. Na een paar rakjes weer helemaal gewend.
Begonnen met de 4.7 op minimum trim. De 4.7 was de juiste keus, zelfs die was in sommige vlagen aan de grote kant. Wind was iets meer gedraaid naar echt on-shore, dus springen over beide kanten mogelijk. Golven werden hoger, dus ook back-side golfrijden werd mogelijk. Geen mooie lange lijnen, maar nog steeds leuk.
Doorgevaren tot ik leeg was. Net ziek geweest dus conditie was nog niet terug.

Het was heerlijk. Wel een beetje vlagerig. Maar met strak blauwe lucht en wind uit de juiste richting was het heerlijk.
Blij dat ik omgetuigd had naar 4.7, 5.3 was te groot geweest.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk, Paul, Ronny

14:45 1.5 uur Wind: ZW
Board: Patrik F-Cross 113 - Select Edge 35cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met de Select Edge 35cm. In het begin minimale trim, geeindigd met zeil over max trim. Zeil eerst in bovenste zeil oog, toen de wind echt toe nam, onderste outhaul oog. Nooit een spinout, vin voelt nooit echt te groot, board ging niet vliegen. Controle was zeker niet slecht, lift niet zo goed als een soft-tip slalom vin, alla een SL-X. Setje leek wel tegen een soort limiet aan te lopen, misschien de vin, misschien iets van de trim. De Edge is een wat goedkopere Select vin, maar ben best onder de indruk. Springen met de 113 is wat wennen, vooral omdat de voetbanden wat verder naar buiten staan. Board planeert wel makkelijk. En ook gijpen, zeker doorgeplaneerd zijn makkelijk. Voetbanden staan echt super prettig, precies waar je ze wil hebben: heel prettig.
16:30 1 uur Wind: ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed. Hoogte lopen heel goed. Water soms wat choppy waardoor het board soms wat onrustig was. Springen ging goed, door de richting kon dat over 2 kanten.