Koud maar lekker middagje bij de Blokkendam.
Goeie wind voorspeld, ZW en droog. Weinig surfers op de blokkendam.
Beetje getwijfeld op te tuigen, nog weinig surfers op het water. Gekozen voor de 5.3.

Banzai 5.3 op de Goya One 95 met MFC 21/10cm vinnen
Wind was nog niet super hard. Dus aan de kant eerst wat dobberen. Iets verder van de kant genoeg wind om te planeren. Hoogte lopen in het begin nog niet super. Later nam de wind toe en was hoogte lopen makkelijker. Controle heel goed. Wind was iets meer west dan voorspeld, dus eigenlijk was het vooral langs het strand varen, maar daardoor was springen over beide kant mogelijk. Zeker in de hardere wind werden de golven wel iets beter en hoger, maar het was zeker geen top golf rij dag.
Zeker aan het einde was de wind eigenlijk te hard voor de 5.3, maar geen zin om te gaan om tuigen. dus doorgevaren tot ik ver leeg was.

Het was bewolk, zeker niet warm. Vooral laatste uur steeds meer leuke golven.

Blokkendam

Aanwezig: Ronny

13:00 2 uur Wind: W/ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed. In het begin waren de vinnen wat klein, zeil in het begin op medium trim. Aan het einde zeil over max trim, zeil te groot, maar nog wel controle. Vinnen waren perfect in de harde wind. Windrichting niet goed voor front-side golfrijden. Wel goed back-side golfrijden, ging heel goed, ja draait niet zo kort als andere boards, maar er waren ook niet super veel goeie golven. Springen mogelijk over beide kanten. springen ging goed, zeker met rechts voor lekker beetje zweven. Met links voor best goed, maar niet zo mooie zweven.