Heerlijke avond sessie
Voorspelling zag er al dagen goed uit, goeie wind in de middag en avond. Bij aankomst viel de wind beetje tegen, dus maatje groter gepakt dan gehoopt/verwacht: liever volle bak planeren dan veel dobberen.

Banzai 6.0 op de F-Cross 113 met Supercross 34cm
Aangezien de wind wat minimaal was voor iets grotere vin gekozen: Supercross 34cm
Veel surfers terug op de kant, wind was te ver afgenomen voor de 4.7 en 5.3 zeilen. Ik moest beetje pompen, maar eenmaal in plane, lang rak langs het strand richting de vuurtoren. In het begin wind wat minimaal en moest ik beetje downwind en paar keer pompen om in plane te komen. Wind nam langzaam toe, makkelijker planeren, board ging steeds sneller. Water in het begin bijna helemaal vlak, dus lekker freeracen. Met de toenemende wind betekend ook hogere golven, en daarmee werd het board wel erg snel in deze golven en ook de 34cm vin werd te groot, board lifte te veel, kleinere vin had zeker gekund, maar kleinere set ook, tijd voor de 5.3.

Banzai 5.3 op de One 95 met 21/11 Thursters
Setje stond gelijk goed. Controle goed, hoogte lopen goed. Springen over beide kanten mogelijk. Back-side golfrijden leuk. Soms zelfs meerdere hits op een golf als je die kon vinden.
Wind nam meer toe, zeil op max trim. Hoogte lopen ging wel erg makkelijk, kleinere center vin had zeker gekund.

Een van de lekkerste sessies van het jaar: heerlijk zonnetje, heerlijk constante wind. Helaas wat weinig golven.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Henk, Ron

17:30 1 uur Wind: W/ZW
Board: Patrik F-Cross 113 - Select Supercross 34cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  In het begon was de set goed, zeil medium trim, kon makkelijke en vroeg planeren en hoogte lopen. Board liep heerlijk snel over het water. Lekker lange rakken maken. Wind nam langzaam toe en ook de golven werden hoger. De 34cm werd echt te groot. Zeil op max trim en in de vlagen bijna overpowered. Board liep super snel, maar in de golven en chop ging het gewoon te snel en met de 34cm vin, werd downwind ook lastiger.
18:45 1.75 uur Wind: W/ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heerlijk. Goeie controle, back-side golfrijden heel goed. Vinnen in de hardere vlagen aan de grote kant, kon makkelijk hoogte lopen en de leukste golven zoeken. Helaas was het afgaand tij en daarmee namen de golven ook flink af en was het meer zoeken naar leuke golven. Kleinere center vin had in de vlagen zeker gekunt.