Lekker weer, maar wel vlagerig
Wind was zuid voorspeld, niet mijn favoriete richting, vaak komt de wind helemaal niet door. Gelukkig bleek het in de ochtend toch te waaien en zou ook redelijk zonnig worden. Zuid is altijd wel vlagerig, maar had al lang niet gevaren.

S-Type 7.3 op de iSonic 117 met SL-X 43cm
Opstappen en planeren, wel minimaal, dus nog iets minder downhaul. Kon gelijk hoogte lopen, vooral als ik in Plane was, maar moest toch echt 8 rakken hoogte lopen om voorbij het surfcentrum te komen. Daar was het rustiger en wind beter. Wind nog steeds heel vlagerig. Echt gaten waarbij wind heel ver weg was. Vlagen waren lekker, soms echt lange runs. Later nam de wind iets toe waardoor ik meer kon planeren en ook iets meer downhaul in het zeil kon doen. Board ging steeds sneller, zeker als ik ruime wind ging. Ik moest echt weer even wennen aan de snelheid. Met meer wind kon ik eindelijk ook weer doorgeplaneerd gijpen. Doorgevaren tot ik redelijk moe was.

Wind was vlagerig, maar weer was nog lekker warm. Was fijn om na lang weer te surfen.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen

13:00 3 uur Wind: Z/ZO
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 43cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Voor het eerst in bijna 2 jaar weer eens op mijn slalom board gestaan. We stonden helemaal verkeerd, dus flink hoogte lopen om wat ruimte te hebben om te varen. Dus de 43cm gepakt, ook handig om snel te planeren. Zeil onder minimum trim, geëindigd met medium trim. Wind was erg vlagerig. 8.3 had waarschijnlijk iets geholpen, maar in de windgaten stond echt iedereen stil. Laatste uur wind iets harder en stabieler: stuk fijner varen. Met de 7.3 op minimum trim en de 43cm kon ik echt vroeg planeren en goed hoogte lopen. Geen spinouts, in de hardere vlagen wel iets harder werken om board op water te houden, maar de 43cm was nooit echt te groot.