Vlagerige avond sessie
Eindelijk weer goeie WZW wind voorspeld, vooral na 17:00 meer wind: nog een avond sessie.
Buien zouden mee moeten vallen, maar door de buien wel vlagerige wind verwacht.
Meeste surfers waren met 4.5 aan het varen maar waren op de kant, te weinig wind, die net flink ingezakt.

Banzai 4.7 op de Wave Slate 96 met MFC 16/11 quad
In het begonnen met minimale trim, maar wind was weer terug, en de vlagen waren heel hard en namen alleen maar toe. Uiteindelijk lang met maximum trim gevaren.
Redelijk wat leuke golven te vinden voor back-side golfrijden. Met de Slate ook redelijk makkelijk om front-side te golfrijden, alleen maakte de hardere vlagen het soms wel lastig. Springen ging ook goed, paar keer zelfs mooie hoge sprongen. Springen kon soms ook met rechts voor. Beste een goeie table-top, niet zo mooi als gisteren.
Later was de wind helemaal weg en minimum trim nodig om terug bij de Blokkendam te komen. Tot de wind weer terug kwam en nog even met max trim gevaren tot ik moe was.

Het was pittig, soms heel harde vlagen 30+ knopen, andere momenten stil staan. Water van bijna vlak tot ruim 1,5 meter golven.
Maar ondanks de omstandigheden leuk gevaren en plezier gehad.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Kees, Ronny

16:30 2 uur Wind: ZW 18/33 kts
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC QS 2x160/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Door de buien lastige omstandigheden. Minimum trim soms te klein, max trim soms te groot. Meestal was de 4.7 goed. Alleen de extreme waren heel lastig. Quad werkte goed, heel speels. Kon meestal heel goed hoogte lopen. Alleen in de grootste windgaten kon ik niet eens meer halve wind varen. Springen ging met links voor best goed, soms zelfs hoog. Terug naar binnen soms springen, zelfs een moeie table-top. Back-side golfrijden was geweldig, ook de topturn ging goed, daar had ik soms meer moeite mee met de Slate. Front-side golfrijden ging goed, mar niet heel vaak gedaan.