Licht weer sessie na de storm
Vrijdag dikke storm en veel regen. Vandaag afnemende wind en in de middag droog, tot uurtje of 2 a 3 goeie wind. Eerst bij de Grevelingendam gekeken, maar daar was de wind te noord en niet veel. Dus toch maar doorgereden naar zee. Onderweg steeds meer wind. Ik was er na 12, was de wind net helemaal weg. Echt iedereen ging stoppen. Stuk groter opgetuigd dan de ochtendploeg.

Banzai 6.0 op de F-Cross 113 met MFC 32cm
In het begin wind helemaal weg, even timen met de shorebreak en daarna dobberen. Eerste gedachte: ik ben te laat, wind is weg. Toch een vlaag en planeren. Daarna paar rakken echt dobberen: gaat dit nog wel wat worden? Langzaam aan nam de wind toe. Al snel was ik gewoon lekker aan het planeren. Na iets van een uur kwam er een bui, wind draaide, wind weg. Alleen met heel vele moeite kon ik nog waterstarten. zou het nu dan afgelopen zijn? Ik zat vrij hoog aan de wind, dus paar rakjes downwind om op het strand te komen. Net voor het strand kon ik weer planeren. Wind kwam toch nog terug, en kon vol planeren.
Wind draaide vaak, soms bijna Noord aan het einde bijna West: vanaf Perries naar de punt van de water inlaat.

Door gevaren tot er weer een flinke bui aan kwam en het uurtje of 3 moest zijn. Wind begon in te zakken, dus maar gestopt. Er stond weer de beroemde shore-break dus helemaal niet op de kant geweest.

Eigenlijk gewoon een heerlijke freeride sessie. Door de draaiende wind en de windgaten rond de buien niet de makkelijkste dag.

Brouwersdam Zuid

13:00 2.5 uur Wind: NW
Board: Patrik F-Cross 113 - MFC Freewave 32cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 170-230
  Set op minimum trim. Meestal lekker gepowerd, helaas soms echt de wind helemaal weg. Als ik goeie druk had kon ik hoogte lopen, was de wind minimaal lukte dat niet echt. Nauwelijks steile golven, vooral deining, maar enkele keer klein sprongetje. Controle altijd goed, goeie snelheid, nooit spinouts. Vaak niet voldoende wind om door geplaneerd te gijpen, maar wel paar keer gelukt.