Heerlijk middagje, eindelijk warm
Niet fit, moest op tijd thuis zijn, wind zou vanaf 2 uur goed zijn, dus niet veel tijd, maar met 19 graden en zon voorspeld, een middag om niet te missen.
Bij aankomst waren de eerste net het water op met 5.0 en 5.3, die konden planeren.

Water was vlak en met noorden wind kan het wel eens vlagerig zijn, dus de F-Cross gepakt.
Banzai 5.3 op de F-Cross 113 met MFC 32cm
Klein stukje van het strand genoeg wind om te planeren. Voorbij de meetpaal: full power. Water redelijk vlak, dus was de F-Cross perfect. De 32cm was groot genoeg, goeie controle, liep genoeg hoogte en nooit spinouts. Gijpen goed, vooral bij het strand in het vlakkere water was het heerlijk doorgeplaneerd gijpen. Daarna nog even ruim om weer snelheid te maken en dan de eerste steile golf pakken: springen, soms best hoog! Heerlijk lang rak naar achteren en dan weer hetzelfde.

Wind iets toegenomen, tij was gekeerd, golven werden duidelijk hoger en daarmee werd het met de F-Cross 113 lastiger varen. Ik was al best moe, maar wilde echt nog even kort door varen. Dus toch nog maar even de Goya 95 gepakt.

Banzai 5.3 op de Goya One 95 met MFC 22,5/10cm
Even wennen, de One vaart echt meer als een waveboard, dus veel meer over voorste voet varen. Water was vrij chaotisch, weinig echt mooie golven of de richting van de golven niet handig voor golfrijden. Naar buiten was soms nog wel een schans te vinden om te springen. Al snel helemaal leeg, tijd om te stoppen.

Helaas is de conditie na 2x ziek in een maand ver weg, dus snel moe. Het was heerlijk weer. Wind niet te vlagerig en strak blauw en eindelijk niet al te koud.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Gert-Jan, Henk, Henk (Ouwe), Kees, Paul, Ron

14:15 2 uur Wind: N
Board: Patrik F-Cross 113 - MFC Freewave 32cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. Kon altijd wel planeren. Kon genoeg hoogte lopen. Controle heel goed. Springen met de F-Cross gaat ook steeds beter. Zeil op medium trim met bovenste outhaul oog. Setje liep best snel, bijna freerace gevoel.
16:15 0.5 uur Wind: N
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed. Na de F-cross even wennen, andere houding nodig op het board. Meer controle. Niet echt golven om te golfrijden. Alleen enkele sprongetjes gedaan.