Stevig wind, en Fris
Goeie WNW voorspeld, alleen in de ochtend buien en daarna droger.
Bij aankomst leek het juist harder te waaien dan voorspeld. Ik had 4.7 verwacht, maar dit zou wel eens 4.2 kunnen worden of zelfs kleiner. Ik zag zelfs al waas boven het water, maar er was geen 40 knopen voorspeld, dus toch aar de 4.2 gepakt.

Banzai 4.2 op de Grip 93 met MFC 20/10cm thrusters
Begonnen met de achterste vin ver achterin, en de voorste net voor het midden. In de baai al stevige wind, paar ruime rakken en gijpen om het laatste gat naar het open water te nemen. Wind was meet NW, dan staan de golven vaak niet helemaal parallel aan de vaar richting en is het terug richting de kant heel goed springen. Hoogste golven waren tot bijna een meter hoog. Golfrijden was niet makkelijk door de richting, back-side nauwelijks haalbaar en de golven niet duidelijk genoeg voor front-side. Maar nog steeds wel leuk. Vooral terug heel veel springen, soms ook best hoog. Ingmar was er ook, die was duidelijk Slalom-X aan het oefenen, die heb ik veel zien vliegen, ook een keer bijna over mee heen toen ik in het water lag. Terug naar de kant vaak de baai in om dan heerlijk in het vlakke water te gijpen.
Ik heb net mijn slotbox schroeven vervangen door inbus, zodat ik ze met een latten-sleutel aan kan passen.: super handig. In het ondiepe van de Grevelingen paar keer geprobeerd, handig!!
Wind leek af te nemen, minder trim in het zeil, soms wat dobberen: tijd om te stoppen. Tijdens aftuigen kwam de wind duidelijk weer terug.

Leuke middag: Wind was harder dan verwacht.
Het was maar 9 graden en met zoveel wind: best fris. Wanten niet aan aan gehad, en dat ging soms maar net.

Grevelingendam

14:30 2.75 uur Wind: NW
Board: Fanatic Grip TE 93 - MFC TF RTM 20cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Banzai: goeie controle. Range van de Banzai was weer heel handig: van over max tot minimaal. Alles gebruikt. Grip 93 werkte goed met de 4.2. Board voelde nooit echt te groot, controle is goed. springen leuk, golfrijden ook goed. Alleen met springen zou een kleine board misschien fijn zijn. Wat met de vinnen positie geexperimenteerd. Handig dat ik er nu inbus in heb zitten en dus niet perse naar de auto moet voor een schroevendraaier. Vinnen ver uit elkaar lijkt me beter te liggen: loopt beter hoogte. Dicht bij elkaar was best goed als het echt hard waaide.