Windsurf Race Board AHD GT 85 uit 2002
Race Board
Jaar 2002
Volume 144 L
Bereik 8,0 - 10,5
Breedte 84 cm
Lengte 262 cm
Gewicht 8,1 kg
Vinbox Deep Tuttlebox
Materiaal Monocoque Carbon Sandwich
Herkomst
In Augustus 2008 2dehands gekocht. Na The Mission toch maar besloten om een super lichtweer set aan te gaan schaffen. Mijn HTS is erg goed als het waait, maar dobbert heel slecht en is niet super vroeg met aanplaneren. En dan is een langer en breder board beter.

Ik had al een keer op de GT85 van Hans gevaren, ik was niet specifiek opzoek naar dit board, maar kwam hem tegen voor een zeer lage prijs, had wel schade aan de neus, maar ja, die fix ik zelf dan weer wel.

Shape
Tail width: 62,4cm

Lichtweer
Dit board is echt bedoeld als lichtweer board. Ik zal hem denk ik weinig gebruiken met normaal surfen, maar voor wedstrijden waarbij de wind tegen valt wil ik hem zeker gaan gebruiken. Door de breedte en relatieve lange bodem kun je er makkelijk en vroeg mee planeren.
Het board vaart erg makkelijk, maar gyben is met die breedte wat lastiger. Je moet een ruime bocht nemen om hem te kunnen door planeren, maar als je hem ruim genoeg neemt is het ook weer niet zo moeilijk om het door te planeren.

Verkocht
Na heel veel jaren op de GT85 te hebben gevaren kreeg ik in Augustus 2013 een bod dat ik niet af kon slaan. Misschien ga ik er spijt van krijgen. Ik kijk met heel veel plezier terug op dit board. Geweldig, tijdloze shape!

Zeilen
Grote zeilen. Eerst Dragster 8.5 en Severne C2 9.5 maar tegenwoordig vooral mijn Warp 8.6 en  R-Type 9.5, 8.0 werkt nog net, 7.8 lijkt net te klein..

Loading sail list...

Vinnen
Vinrange: 58 - 65 cm. Ik heb al redelijk wat vinnen getest onder de GT85. Ik krijg bij de koop van dit board 2 vinnen, de Select Team Zero 62cm en een Lessacher Formula Duo Weed. De Lessacher was te groot voor de GT85 die heb ik direct verkocht omdat ik die toch niet ga gebruiken, heb er een meer bruikbare 36cm voor in de plaats gekocht. De Select is niet de beste vin voor dit board. De Drake R13 60cm had ik al snel gekocht en die werkt super, heb er nu ook een Drake R13 56cm versie van bij gekocht. Heb ooit een Select Ride 52cm geprobeerd, maar die was te klein/had te weinig lift. Veel spinouts, geen succes. De White Water is echt een experiment. De R12 is momenteel mijn lichtweer vin, al viel hij bij net niet planeer weer iets tegen.

Loading fin list...