JP Freestyle Wave 84 Pro

Freemove Board
Jaar: 2008
Lengte: 239 cm
Breedte: 58,5 cm
Volume: 84 L
Gewicht: 5,7 kg
Vinbox: Powerbox
Sails: 4,0 - 6,5
Bouw: Technora Kevlar/Biax Carbon Sandwich
Herkomst
In Novermber 2011 2dehands gekocht via internet. Mijn oude 84 had ik al zo lang, was al een tijdje aan het kijken om de oude te vernieuwe door een nieuwere. Kon deze 84 Pro kopen met lichte schade, die fix ik zelf wel weer.

Licht
Dit board is de Pro uitvoering: Carbon/Kevlar, dus sterk en erg licht. makkelijk een halve kilo lichter dan mijn oude FSW 84II.

Thrusters
Na een lange niet gelukte zoektocht naar een JP FSW Pro met Thrusters, heb ik in Oktober 2016 dit board door boardrepair.nl laten voorzien van mini-tuttle boxen voor Thrusters. De extra mogelijkheid met thrusters is leuk, extra mogelijkheden. Beetje experimenteren. Eerste wat opvalt hoe kort het board kan draaien. Echt geweldig, zelfs op de brouwersdam kan er dan goed worden gespeeld met golven.
Langere center vin met kleine thursters lijkt veel meer op een normale freewave, met trifin setup, heel lange thrusters, en bijna even grote center vin is het bijna een quad.

Shape
Bottom Shape: Moderate V in tail and nose, channel in de middle with a little double concave
Tail Rocker: 9 mm
Nose Rocker 24 cm
2cm point: 152 cm
One foot off: 37,1 cm

Perfect Balans
Fijn boardje, voelt wel iets anders dan mijn oude Freestyle Wave 84II, iets losser, draait makkelijker, dek is ook ronder en dat staat lekkerder.
De oude liep wat meer/makkelijker rechtdoor. De nieuwe is echt wendbaarder en daarmee ook een tikkie nerveuzer. En dat vind ik eigenlijk wel fijn. Bij mijn oude pakte ik altijd erg radicale vinnen om het board wat meer leven te geven. Dat hoeft bij deze echt niet.

Zeilen
Ik zal dezelfde zeilen varen als op mijn oude FSW 84II: Ice 4.2, 4.7 en 5.3 en de Duke 5.9. De Ice 4.2 is waarschijnlijk aan de kleine kant voor dit board.

Vinnen
Voor dit board heb ik 2 soorten vinnen, on-shore, stijve vinnen met veel oppervlakte: MFC RON en Mistral Freestyle. En controle vinnen: Select Wave Warrior en TFC. Voor een dagje snelheid op de FSW heb ik ook nog de Eagle 27cm, snelle freerace vin.