Windsurf Wave Board Mistral Naish Hawaii 8'5" uit 2000
Wave Board
Jaar 2000
Volume 86 L
Bereik 4,0 - 5,5
Breedte 55,5 cm
Lengte 256 cm
Gewicht 6,1 kg
Vinbox US-Box
Materiaal Wood, Carbon, Kevlar Sandwich
Herkomst
Deze plank heb ik in September 2002 gekocht van een duitser in Zeeland, als vervanging van mijn oude Starlit.

Licht
Wat een super board. Licht, wendbaar. Echt heel anders dan mijn oude Starlit. Het volume zit veel meer achterin, waardoor je veel langer door kunt planeren als de wind even inzakt.
En zo ontzetten licht en levendig op het water. Luisterd erg goed naar voetsturing. Golfje op, voeten optillen bovenaan de golf en je vliegt gelijk. Je hoeft echt niet eens af te zetten. En in de lucht kun je hem heel makkelijk controleren. Hier moet je echt wel table tops mee kunnen maken.

Controle
Ondanks dat ie zo licht is heb ik er toch controle over, zolang je maar niet overpowered met een 4.2 of kleiner gaat varen. Met de 4.7 overpowered gaat het nog wel heel makkelijk. Als je met een 3.7 ofzo vaart heb je het idee dat je met een groot board aan het varen bent. Na een test vaart op de 75 liter JP Wave van Levon tijdens een storm wist ik het zeker. Dit board is gewoon te groot om overpowered met super kleine zeiltjes te varen.
Nu heb ik zelf precies dezelfde JP Wave 255 gekocht, ideaal voor veel wind.

Voetbanden
De voetbanden die op de Naish zaten toen ik hem kocht waren niet echt lekker. Dus ben ik rond gaan vragen naar wat goed is en dat werden dus Da Kine Core Contour. Die zijn fijn!! Echt supervoetbanden: zacht en toch met schoenen aan stevig genoeg om het board goed vast te houden tijdens springen.

Vervangen
Met de komst van mijn JP Freestyle Wave 84 II is deze vervangen.
Ik was toe aan wat nieuwers en breeder.

Zeilen
Ik vaar deze plank alleen bij een stevig windje, omdat ik anders echt ga zwemmen. Maar met als het overpowered varen is pak ik zeker mijn JP. De 5.3 en 4.7 gebruik ik het meest op dit board maar in sommige omstandigheden vaar ik er ook een 4.2 op.
Vinnen
Ik kreeg geen vin bij het board, maar ik had nog vollop US-box vinnen liggen van mijn Starlit. Bij mijn Starlit was het probleem dat de meeste vinnen nooit echt helemaal vast zaten, bij deze naish is het probleem dat de meeste er niet in gaan of te vast zitten zodat je ze er met een rubber hamer uit moet slaan. Ik heb er een originele bij gekocht en mijn 2 beste vinnen gescheurd zodat ze wel passen. Ook heb ik een Kleinere vin gekocht voor de kleinste zeiltjes, die heb ik eerst veel op mijn JP 255 gebruikt.

Loading fin list...