Windsurf Race Zeil Mistral Race 4.8 uit 1989?
Race Zeil
Jaar 1989?
Latten 5
Cambers 3
Giek 165 cm
Mast 460 cm
Materiaal Mylar/PVC
Herkomst
Ergens rond 1994 2de hands gekocht voor maar 75 gulden. Ik was toen opzoek naar een kleiner zeil dan mijn 5,8 en had er eigenlijk ook geen geld voor. Kon ik voor bijna niks deze krijgen. dus maar gekocht.

Volle naam is World Cup Camber Line Race

Oud
Dit zeil komt nog uit de tijd dat er nog geen monofilm zeilen waren. Het is een van de eerste zeilen met Cambers, veel mensen denken dat Monofilm er eerder was dan cambers, maar dat is niet zo. Monofilm kwam 1 of 2 jaar later. Het zeil is zwaar, stevig mylar en een breede mast slurf.

Handelbaarheid
Het zeil was behoorlijk druk punt stabiel en dus erg makkelijk te varen, maar het begint de laatste jaren toch echt slechter te worden, het mylar rekt uit en daardoor is de vorm van het zeil niet meer zo mooi als het is geweest. Ik neem hem nog wel mee naar het water, maar gebruik hem bijna nooit meer. Ik vaar liever langer door met mijn Neil Pryde 5,5 en stap dan gelijk over op mijn Gaastra 4,4. Deze stap is erg groot maar kan net, als ik een 5,2 heb gekocht dan gaat deze de garage in om uit te lenen aan een beginner.

Vervanging
Toen ik mijn Art Slide 5.4 had gekocht heb ik dit zeil aan mijn vriendin gegeven. Maar nu wordt het in principe pas echt vervangen door een 4.7

Mast


Loading mast list...