Windsurf Freestyle Board Fanatic Skate  uit 1999
Freestyle Board
Jaar 1999
Volume 98 L
Bereik 4,7 - 6,8
Breedte 60 cm
Lengte 269 cm
Gewicht 7 kg
Vinbox Trimbox
Materiaal Custom Double Sandwich
Herkomst
In Juli 2002 gekocht van Ben van der Steen. Bedoeld als board tussen mijn Bee en toen nog aan te schaffen nieuwer en kleiner, wave board. Van mijn Starlit was de mast-rails gescheurd, waardoor het board moest worden vervangen. Omdat ik zelf zwaarder ben geworden in de afgelopen jaren heb ik voor een 6.2 (en 5.4 ook wel) toch meer volume nodig dan 88 liter zoals mijn Starlit, dus wilde ik deze vervangen door 2 boards: een 100 liter en een 80 liter. Deze Skate is mijn 100 liter board, en mijn Naish 8'5" is mijn 80 liter board geworden.
Na de eerste paar keer op de plank te hebben gevaren, viel het me op dat de voetbanden relatief smal zijn. mijn voeten (met surfschoenen) paste er niet in. Ik heb de voorste voetbanden iets schever gezet, zodat ze iets breder worden. Ook heb ik mijn skate voorzien van nieuwe Pro-Limit Assymetrische voetbanden. En die bevallen erg goed.

Controle
Het board is volgens de test niet het beste freestyle board, omdat ie niet snel genoeg planeerd, maar daarentegen geeft ie wel veel controle bij overpowered varen.
Voor mij dus echt een reden om wel voor dit board te kiezen, de meeste echte freestyle boards zijn super nerveus op het water, deze Skate is dat niet. Hij is niet echt snel, je kunt er ook bij veel wind relaxed mee varen. Door de niet hoge eindsnelheid is het makkelijker om gekke dingen te doen omdat de lagere snelheid meer controle geeft. Zwaar overpowered met een 5.4 kun je er nog relaxed mee varen.
En dit board is zo stabiel, zelfs mijn eerste switch-stance gybe ging gelijk goed, en dan sta je toch echt op de plank te wiebelen.

Verkocht
Na aanschaf van mijn Fanatic Skate 111 heb ik hem in Mei 2005 verkocht.

Zeilen
Ik gebruik deze plank als het genoeg waait om met mijn 6.6 lekker te springen en te spelen. Ik kan er mijn 5.3 op varen, maar die gaat ook goed op mijn Naish 8'5", maar als het vlagerig is, is de Skate fijner om dat ik daarop mijn zeil kan optrekken en je veel eerder planeerd.

Loading sail list...


Vinnen
Ik kreeg bij deze plank 3 vinnen. en orginele 28cm en 32cm en een 42cm. Die laatste is niet bruikbaar omdat die veel te lang is voor deze plank en heb ik dus verkocht.
Ik heb er zelf nog een 30cm bij gekocht als vin er tussen, en die gebruik ik nu ook het meest.

Loading fin list...