Windsurf Freemove Zeil Arrows Craze 6.2 uit 2001
Freemove Zeil
Jaar 2001
Latten 5
Giek 188 cm
Mast 460 cm
Materiaal Monofilm
Herkomst
Mijn Craze heb ik in Juni 2002 overjarig gekocht. Van de oude Simmer Race 6.25 was op dat moment een camber gebroken die moest worden vervangen. In de winkel bleek dat ze deze Craze voor een leuke prijs weg deden. Nou wilde ik al langer een nieuwe 6.2 om dat de Simmer met cambers niet was te varen op een kleinere plank en/of op zee.

Easy
Dit zeil is echt heel erg licht en heeft een heel erg makkelijke handling. Claw-First waterstart? Geen probleem! Echt heerlijk freemove met mijn Skate. Ik blijf me over dit zeil verbazen, het vaart zo ontzettend makkelijk. Wat je er ook mee doet, lekker freeride recht-uit door chop. veel controle, snel corrigeren alles is mogelijk, al is de top snelheid wel lager dan van een Racezeil. Freestyle, springen, draaien en glijden, heel erg gemakkelijke handling, heel erg easy. Heerlijk.

Verkocht
In Juni 2004 verkocht. Ik wilde deze 6.2 en mijn oude 5.4 vervangen door een 5.3, 5.9 en 6.6. De 5.4 had ik al verkocht, dus deze ook maar verkocht en toen 3 nieuwe gekocht.

Mast
Wat opzich vreemd is bij dit zeil dat er geen vario top in zit. Er moet een 460 mast in, maar zelfs zonder verlenging krijg ik het zeil niet opgetuigd dat het hoog tegen de verlenger zit, hoe super strak ik hem ook probeer de zetten. Een zeer korte top verlenger zou de mogelijkheid geven om bij een minimum trim het zeil 5 tot 7 cm te laten zakken zodat hij wel tot op de mastverlenger komt. Nu heb ik maar een losse mastvoet gekocht, zakt het zeil toch weer 3cm. Dan is er echt bijna niks meer over.
Ik gebruik meestal mijn Ultimate Move, maar hij vaart ook prima op mijn Fiberspar.Loading mast list...