Windsurf Wave Board F2 Starlit   uit 1991
Wave Board
Jaar 1991
Volume 88 L
Bereik 4,0 - 5,5
Breedte 57 cm
Lengte 257 cm
Gewicht 8,3 kg
Vinbox US-Box
Materiaal Aramid Carbon Composite
Herkomst
Mijn eerste eigen plank. Deze plank heb ik in 1994 gekocht bij Hart Beach Shop in schevingen. De Plank was toen al redelijk gebruikt: de mast rail had toen al veel deuken.

Degelijk
De Starlit is een redelijk breed wave board, maakt hem erg stabiel in de bochten. Hij is voor zijn lengte redelijk zwaar, maar hij is dan ook erg sterk gebouwd. En het extra gewicht geeft iets meer controle bij erg veel wind (7 beaufort of meer). Een moderne, lichte plank wordt door zijn erg geringe gewicht snel opgelicht en dan wordt de controle echt stukken minder. Mastrail damage F2 Starlit Ik heb meerdere mensen gesproken die er ooit een hebben gehad en die zeggen allemaal dat het echt een van de beste planken is voor veel wind. Hij begint nu alleen wel te verslijten, er komen schuren in de mast rails.

Vervanging
Ik durfde op het laatst niet meer met dit board het water op. Ik was veel te bang dat de mastrails zou uitbreekt en ik een tering eind moest terug zwemmen. Daarom heb ik hem maar vervangen. Maar inplaats van 1 plank ben ik naar 2 planken gegaan een 100 liter, mijn Skate. en een 85 liter mijn Naish 8'5".

Laatste Rust Plaats
RIP F2 Starlit Omdat het plankje al oud was en herstellen van de mastrail te kostbaar, lag hij al een tijdje bij Martijn die hem misschien eens wilde proberen. Van da proberen is uit eindelijk niks meer gekomen. Hij heeft hem aan Hans gegeven die hem heel mooi schoon heeft gemaakt en een laaste rust plaats in zijn tuin heeft gegeven. Lekker in het zonnetje.

Zeilen
Ik voer deze plank alleen bij veel wind omdat ik anders echt moest zwemmen. Dus ook alleen met kleine zeilen. Vooral de Mistral 4.8 heb ik er heel veel opgevaren.

Loading sail list...


Vinnen
De Starlit have en US-box en dus heb ik daar ook allemaal US-Box vinnen voor. Enkele oude die ik wel als reserve mee neem voor het geval ik een goed echt helemaal sloop.

Loading fin list...