Eindelijk voorjaar: Top dagje
Er was warm weer: 20 graden en oosten wind voorspeld. Dus met Martijn en Kim afgesproken op Kabbelaarsbank. Het zou niet mijn eerste keus zijn, ik zou zelf naar de Punt zijn gegaan. Maar soms is het ook wel gezelliger met bekenden. En bekenden die waren er veel, heel veel, zelfs Lucien was er. We stond uit de wind achter het surfcentrum. Dus je moest een stuk dobberen voor je wind had. Kleine boardjes zijn dus geen optie.

Syncro 103 met Duke 5.9 en Select 30cm
Beetje voor zekerheid en relaxed varen gekozen. Eerste stukje dobberen en dan langzaam meer wind. Tot ongeveer halverwege het water was de wind vlagerig. Eerst door het surfcentrum, verder op door het bos op de oostelijke punt van Kabbelaarsbank. Eenmaal over de helft was de wind dan ook duidelijk harder en stabieler. Daar was de 5.9 zelfs groot. Met een goeie vlaag kon ik bijna tot aan de kant terug planeren. Weinig echt stijle chop/golven, dus weinig springen, wel een paar leuke gedaan hoor.

iSonic 101 met Warp 7.0 en SLP 35cm
Na een slokje drinken besloten om slalom te gaan varen, perfect weer om te kijken of ik sterk genoeg ben om zonder klachten met de Warp 7.0 door de chop te varen. Begonnen met de Sonntag SLP 35.
Opstappen en wegwezen, had aan de kant al een vlaag en kon direct planeren. Wind leek ook verder toegenomen. Zeil was goed te houden, in het begin wat moeite met gijpen, lang geleden op deze set in zo harde wind, maar begon al snel weer te wennen. Aan de kant was het mooi vlak dus was inzetten van de gijp een eitje, maar door planeren een uitdaging omdat de wind er gewoon niet was. Aan de overkant was inzetten in de hoge chop en harde vlagen de uitdaging.
Ik vond het board niet helemaal rustig leek wat te kantelen op de vin. Dus een Venom gaan pakken.

iSonic 101 met Warp 7.0 en Venom 36cm
De Venom was echt een heel stuk beter. Board is rustiger, misschien langzamer, maar dat kon ik niet inschatten. De wind leek alleen maar toe te nemen en de 7.0 was echt max-ed uit. Dus steeds een paar rakken varen en even bijkomen op de kant. Maar de controle voelde heel goed, met dit setje kan ik weer wel wedstrijden varen.

Top dagje, big smile. Ik kan weer volle bak met de Warp 7.0 varen.
Het was heerlijk warm, het zonnetje was lekker.
Helaas stonden we ongunstig, maar verder niks mopperen, veel bekende, veel gezelligheid.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jeroen, Jurjen, Martijn (Volvosurfer), Marvin

13:00 1 uur Wind: O
Board: Mistral Syncro 103 - Select Style 30cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Fijn setje, veel controle, de 30cm is in lichtere wind aan de kleine kant voor de 5.9, maar waait het goed door werkt hij goed. Wind beetje tussen te weinig (bij de kant) en te hard (aan de overkant). Weinig golven om mee te spelen, wel wat chop, dus beetje kunnen springen.
13:30 0.5 uur Wind: O
Board: Starboard iSonic 101 - Sonntag SL-P 35cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 180-230
  Eerste keer sinds lang weer eens volle bak met de Warp 7.0. In de hardere vlagen vond ik het board niet heel rustig op het water liggen, water was ook erg onrustig door de vele surfers op het water. Zeil was goed te houden, gijpen ging na een paar keer ook weer goed met dit setje.
15:00 1.25 uur Wind: O
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 180-230
  Jaaaa, zo is het goed: CONTROLE! De Venom geeft duidelijk de juiste controle aan dit setje. volle bak door de chop, nooit twijfel over grip, nooit spinouts. Wind nam alleen maar toe, maar dat kan ik wel hebben met deze set. Max-out over de chop, maxed-out gijpen. Ja, ik kan hier weer wel wedstrijden mee varen. Geen idee of ik heel snel was, was niemand om mee te vergelijken.