Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

27 september 2019

Eindelijk draaide de wind naar ZW
Vandaag zou de wind naar ZW draaien en flink toenemen. In de ochtend was de wind nog steeds zuid en niet sterk.
Nog niemand op het water. Dus voor de zekerheid de iSonic 101 met E-Type 6.6 en SL-X 36cm gepakt.
Aan de kant achter de blokkendam geen wind, maar iets verder naar buiten kon ik planeren. Het was eb, weinig wind dus vlak water. Heerlijk om de trim van de E-Type perfect te krijgen. Dat was eigenlijk best makkelijk. Trim is bijna gelijk aan de Crossride. Zeil gijpt heerlijk, licht in de handen en gijpte makkelijk. Wind nam langzaam toe, en daarmee ook de golven. Soms best tricky naarbuiten met de 36cm, die is dan toch wel groot waardoor je minder snel van richting kunt wijzigen en dus ook minder makkelijk de stijlste golven kunt ontlopen.

iSonic 101 met E-Type 6.6 en Busca 34cm
In het begin was de wind bijna helemaal weg, na een stukje dobberen kon ik net in plane komen. Eenmaal verder naar buiten duidelijk weer meer wind en nog hogere golven.
Soms best uitdagend golven, zeker met de set. Met goed vooruit kijken en golven inschatten viel er goed te varen, vaak veel ruim varen om de stijlste golven heen.
Naar binnen was meestal erg makkelijk, schuin tussen de golven door gewoon volle snelheid, heerlijk. De E-Type bevalt goed, eerste keer echt goed mee gevaren, fijn zeil. De Busca werkt ook met de E-Type heel erg goed.
Wind nam steeds meer toe waardoor de 6.6 echt te groot was. Nog een paar rakken geprobeerd terwijl de meeste al met 4.7 of 5.3 op het water waren, ging nog net, maar in de golven uitdagend: tijd voor iets kleiners

Freewave 102 met Duke 5.9 en Freewave 29cm
In het begin was de wind weer even weg en was ik zo ongeveer de enige die kon planeren. Maar de wind kwam langzaam terug en ik stond al snel met een erg groot zeil.
Veel surfers gingen omtuigen naar maatje kleiner. Maar na 5 dagen surfen en al een paar uur met de 6.6 te hebben gevaren had ik daar geen energie meer voor dus niet meer omgetuigd.

Helaas kwam deze dag pas aan het eind van de week, maar dat maakte het niet minder leuk.
ZW, zon en lekker wind, heerlijk.
Het was leuk om weer eens een weekje te varen. Conditie kan beter, daar moet ik maar eens aan werken.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Jeroen Kuik, Alex

10:450.75 uurWind: Z/ZW
Board:Starboard iSonic 101 - Sonntag SL-X 36cm
Zeil:North E-Type 6.6 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
Eerste keer goed varen met de E-Type 6.6, trim was snel gevonden. In het begin minimaal, maar toen de wind kwam was de 36cm te groot, liep te veel hoogte. In het begin was het eb en water erg vlak, met opkomende tij kwamen er ook meer golven en werd het ook lastiger met de 36cm. Setje vaart erg makkelijk en lekker los.

12:001.25 uurWind: Z/ZW
Board:Starboard iSonic 101 - Busca Slalom 34cm
Zeil:North E-Type 6.6 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
Met veel wind werkt de Busca 34cm beter dan de SL-X 36cm, meer controle, makkelijker sturen in de golven. Was veel ontwijken van golven naar buiten omdat het anders alleen maar vliegen was. Wind nam af en toe flink toe waardoor setje eigenlijk te groot voor het goeie was. Maar niet overpowered.

13:451.25 uurWind: ZW
Board:JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 29cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Platinum 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
Eerste keer echt surfen met de Duke 5.9 2008. Zeil lijkt heel erg op de 2007. Wind nam langzaam toe. Aan het einde was het setje echt te groot, maar te moe om nog om te tuigen. Springen was soms lastig omdat de golfen haaks op de vaar richting waren en de FSW dan eerder over het golfdal gaat waardoor je de golf niet goed raakt om te springen.