Klotsbak met buien
Ik moest op tijd naar huis, dus vroeg (10 uur) in Zeeland. Wind zou rond 11 uur draaien van zuid naar west en toenemen.
Wind leek nog niet echt hard, maar meer dan gisteren, dus voor de 4.7 gekozen omdat de wind ook zou toenemen.

Ultimate Wave 94 met Banzai 4.7 en MFC 20/11 vinnen
Wind nog te zuid, dus wind nog minimaal. Zeil helemaal op minimum trim, met paar keer pompen was ik vaak snel in plane. Kon best goed hoogte lopen door over voorste voet te varen. Halve wind ging met druk op beide voeten ook lekker. Water was alleen heel vlak, nauwelijks golfjes, dus echt saai met de UW. De enkele golfjes die ik kon vinden smaakte wel naar meer. Board draait lekker kort en makkelijk. Maar met zo weinig wind en golven te saai, ik ga de FSW 102 pakken.

FSW 102 met Banzai 4.7 en Makani 26cm
Normaal pak ik de FSW niet met 4.7, maar in minimale omstandigheden en met vlakker water moet het wel kunnen.
In het begin minimaal, kwam zelfs nauwelijks in plane, maar eenmaal in plane was er hier en daar een golf om een back-side hit op te doen. Had wel meer input nodig dan de UW, maar ging zeker goed. Tot er een zware bui over kwam. Even paar minuten aan de kant staan schuilen, daarna was de wind gedraaid en nam heel snel toe, al snel zeil op maximum trim. Paar mooie golven kunnen rijden, maar de 102 begon toch wel groot te voelen met de 26cm vin. Mooi moment om de UW goed te gaan testen.

Ultimate Wave 94 met Banzai 4.7 en MFC 20/11 vinnen
Wind was naar west misschien zelfs WNW. Eindelijk golven voor de UW. Het lukt me niet om een goeie golven te rijden. Als ik al een mooie steile golf kon vinden kreeg ik de UW er niet tegen gedraaid. Varen was zelfs niet comfortabel. Zelfs met zeil op max trim voelde zeil soms te groot. Tijd om de vertrouwde FSW 84 te pakken om te genieten van de omstandigheden.

JP FreestyleWave 84 met Banzai 4.7 en Freewave 21/Makani 10cm
Kleiner board hielp niet. Zeil over max getrimt, daarmee was het zeil in de hardste vlagen nog goed te houden. Maar board leek te snel, of de vinnen te groot, maar dit is wat ik meestal heb gevaren. Water was gewoon te ruw, soort deining van 2 kanten met daar boven op kleine wind chop. Lastig om mooie golven of een vlak stukje te vinden. Wind was ook vlagerig, dat maakte het ook niet beter. Dus het lag denk ik niet aan de Ultimate Wave, maar aan de omstandigheden.

Niet de fijnste omstandigheden, wind draaide te ver naar WNW waardoor het denk ik niet echt goeie omstandigheden waren.
Dubbele gevoelens over de Ultimate Wave, in het begin met makkelijkere omstandigheden was ik er wel blij mee en wilde ik graag golven om te rijden. Was er eindelijk wind en golven, kon ik niks vinden om te rijden. Hopelijk snel beter omstandigheden om hem goed te testen.

Blokkendam

10:15 1 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Ultimate Wave 94 - MFC TF RTM 20cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Wind minimaal, zeil minimale trim. Eenmaal in plane vaarde het goed, wel over voorste voet hoogte lopen. Helaas vlak water, dus best saai. Alleen enkele kleine golven kunnen vinden, dan merk je dat het board wel makkelijk draait. Misschien was 21cm center vin beter geweest.
11:15 0.5 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - Makani Kaku 26cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Normaal pak ik niet de FSW 102 met de 4.7. Maar wilde niet omtuigen omdat de wind nog zou toenemen. In het begin minimaal, moeite om in plane te komen. Maar eenmaal in plane leuk, setje werkte heel goed. Na een bui draaide de wind en nam snel toe. Meer trim in het zeil. Meer golven, tijd voor kleiner board.
11:45 0.5 uur Wind: ZW
Board: JP Ultimate Wave 94 - MFC TF RTM 20cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Wind hard, 4.7 stond al snel op max trim. Er kwamen meer golven, maar kon niet golfrijden. Voelde niet goed, geen controle. vond ik een golf kon ik board er niet op laten draaien. (Achteraf was het water gewoon een grote chaos, ook met de FSW 84 kon ik er niet lekker op varen.)
12:15 0.75 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC Freewave (06) 21cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeldzaam, de FSW vaarde niet lekker. Water was uit 2 richtingen deining met daarop lage wind chop. En zeer vlagerige wind, de combinatie maakte dat ook de FSW niet lekker vaarde.