Redelijk dagje, maar wel met een heel erg lekker zonnetje. Eenmaal aangekomen zag ik mensen met 6.0 of kleiner planeren. Dus snel mijn 5.9 opgetuigd met mijn JP FSW 84. Dat was dus niks, dus terug gelopen naar de kant. Doen ik weer bij mijn kar kwam liep het zweet van mijn kop af, wat was het warm. Snel de 7.6 opgetuigd. Als 5.9 zo veel te klein is, is een 6.7 ook te klein. Even getwijfeld of ik met de S-Type of de HTS het water op zou gaan. Voor de S-Type is een 7.6 officieel te groot, maar er zijn meer mensen die er een 7.2-7.5 op varen. Aangezien het zuiden wind op Herkingen was is het makkelijk om zo iets eens te testen. In het begin had ik het idee dat het wel kon, kon planeren, hoogte lopen en had controle. Maar het voelde gewoon langzaam, in een halve wind of downwind run bleef het board aan het water plakken. GPS en gevoel gaven dezelfde weer. Niet snel! Wind viel ook af en toe weg, dus toen Martijn enzo kwamen toch de HTS maar gepakt. Die liep beter, maar ook nog niet top. Toen de wind verder toenam en ik de RedLine wat verder had getrimmed werd het een stuk beter. Board liep gewoon sneller en met net zoveel controle. Voorlopige conclusie: S-Type 104 met RedLine 7.6, geen succes, misschien als de RedLine meer getrimmed is wel..

Herkingen

Aanwezig: Marleen, Martijn (Volvosurfer), Ronald (RonVo)

12:45 0.25 uur Wind: Z
Board: JP Freestyle Wave 84 II - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - North X-Composite M
  Wind leek hard, maar viel tegen. Dus na even dobberen maar gestopt.
13:30 2 uur Wind: Z
Board: Starboard S-Type 104 - Hurricane SRA 36cm
Zeil: Naish Redline 7.6 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Niet tevreden, ik kon wel varen, liep ook wel hoogte, maar er kwam eigenlijk helemaal geen snelheid in het board. Ook als de wind even hard was viel de snelheid tegen, gevoel was stroef en de GPS gaf het ook aan. Spelen met giekhoogte en Mastvoet posisitie veranderde dit ook niet. Na het varen met mijn HTS leek de RedLine ook niet genoeg getrimmed te staan, misschien dat dat nog had geholpen.
15:30 1.25 uur Wind: Z
Board: HTS Super Fast M - Hurricane SRA 40cm
Zeil: Naish Redline 7.6 - North Viper 75 460cm - HPL Slalom 177-238
  Setje liep in het begin ook niet goed. Toen de wind meer toe nam en ik het zeil een stuk had doorgetrimmed liep het setje weer helemaal top. Ik was alleen wel bang dat ik ergens met mijn 40cm op een zandbank zou vliegen. Niet gebeurt, het lijk dieper dan vroeger op Herkingen. Snelheid was beter dan met mijn S-Type.