WWT met wind
Als voorbereiding op de Regiocup van Zondag 26 September 2010 was er de dag er voor weer een WWT. Dit keer hadden we weer goed wind.
Voor de verandering waren Jasper en Orion er ook een keer bij. Jasper wilde dolgraag zijn Missile die hij net had gekocht testen. Dus ik heb even gezellig mee gedaan. Water was bij de kant best vlak, dus vanaf het baaitje naar de haven zou moeten kunnen.

De training vandaag zou beginnen met het verbeteren van je trim en hoe je daar met een trainings maatje aan kunt werken: Vaar een paar rakken, 1 iemand veranderd iets aan zijn trim, weer even kort varen en dan weer iets veranderen.. Hierdoor zou je goed moeten zien wat het verschil in trim doet.

Missile met RAM F8 6.3
Had wat weinig druk in mijn zeil, maar al met al vaarde het nog best goed, zeker in de chop. Beter dan verwacht. Maar aangezien we toch een echte slalom training gingen doen de Missile maar weer op de kant gelegd en mijn S-Type gepakt.

S-Type 104 met RAM F8 6.3
Ik werd ingedeeld met Orion. Orion stond op zijn SX-M met een Point-7 AC-1. Maar voor Orion was die AC-1 eigenlijk te klein waardoor we nauwlijks samen konden varen. Ik was al halverwegen of zelf aan de andere kant voor Orion in plane kwam, helaas dus niet echt een nuttige sessie. We hebben wel gekeken of we iets aan de trim van Orion konden doen zodat hij eerder kon planeren.

Na de lunch gingen we oefen wedstrijdjes varen. Die gingen goed, dit setje begin ik steeds beter te kennen en daarmee gaat het in oefen wedstrijdjes ook steeds beter.

Aanvaring
Bij een van de wedstrijdjes zat ik net achter Coen Swijnenburg, Marco van Boven en een 3de surfer, zij zitten ongeveer met 3 naast elkaar als ze de gybe in gaan. Ik blijf ongeveer in het midden achter ze. Na mijn zeil flip zie ik nog maar 2 surfers, snel zoek ik de 3de. zie ik Coen op een paar meter naast mijn board, zeil recht voor me. Met nog 1 meter geen kans om uit te wijken ben ik maar zelf over het zeil van Coen gespongen. Schade: kleine deuk in de mast van Coen, zeil gescheurt en een deuk in mijn C3 D2 36cm. Ik en Coen hadden gelukkig zelf niets. Coen werd met de boot opgehaald en ik ben zelf naar de kant gevaren. Coen‛s mast was heel, maar iedereen vond het beter om die maar niet meer te gebruiken. Dat wordt opgeven aan de verzekering. Mijn vin heeft een flinke deuk en scheur, ik vraag me af of die nog bruikbaar is. Jammer want was echt een top vin!

Kabbelaarsbank

11:45 0.25 uur Wind: N/NW
Board: F2 Missile - Lessacher B+F Speed 30cm
Zeil: North RAM F8 6.3 - North Viper Wave 430cm - Neil Pryde X9 180-230
  Vaarde best goed, had eigenlijk te weinig druk in het zeil voor de Missile. B+F Speed deed het goed. Controle in de lage chop was beter dan ik had verwacht.
12:00 4 uur Wind: NW
Board: Starboard S-Type 104 - C3 D2 36cm
Zeil: North RAM F8 6.3 - North Viper Wave 430cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje vaarde goed, ondanks de vlagerige wind kon ik bijna altijd net planeren in in de hardeste vlagen kon ik nog lekker varen. Alleen gyben in de hardste vlagen viel tegen. Tegen het eind in een gybe tegen Coens setje gevaren, deuk in mijn C3 D2.. BALEN!