Dagje Oesterdam Racen
In het begin lekker weer maar geen wind, later wind maar ook veel regen.
Om verschillende redenen wilde een aantal naar de Oesterdam, aangezien het helemaal geen slechte stek is ging ik mee, windrichting was goed voorspeld. Nadeel van de Oesterdam is het in en uit het water lopen als het vloed is.

Omdat het niet waaide eerst een tijd op de kant staan kletsen, Martijn en Jeroen waren druk met Smartphones opzoek naar een website die wel wind voorspelde. Er werd overal wind voorspeld, maar vanaf een uur of 12 a 2. Uiteindelijk begon hans zijn 8.0 op te tuigen. Maar dat leek Jeroen dan weer te veel en ging hans weer aftuigen. Hans ging 6.0 optuigen wat ik dan weer weinig vond. Uiteindelijk ben ik ook maar gaan optuigen: Warp 7.0 met iSonic 101.

Toen ik richting waterkant liep, ging Hans net het water op, dobberde wat en dobberde terug. Toen ik het water inliep planeerde Hans net. Oei niet veel wind, maar hans had dan ook een 6.0.
Ik kon vrij makkelijk in plane komen, we waren gewaarschuwd voor ondieptes vlak bij de zandbank, tussen de oesterdam en de meetpaal. Dus zo snel mogelijk een beetje downwind.
Wind was zacht, en soms even helemaal weg, al met al was het af en toe planeren en veel dobberen.
Steeds als ik naar de kant dobberde om even te stoppen kwam er weer een vlaag en bleef ik weer op het water.

Na uiteindelijk toch even te zijn gestopt voor een boterham leek de wind toe te nemen. Dus toch maar weer het water op. Nu was de wind goed, soms zelfd hard. Dus kon lekker planeren. Omdat het nu richting vloed ging kwam de zandbank onder water en werd het erg choppie.
Samen met Hans een paar rakjes gedaan, maar die stond al op zijn Freestyle wave en kwam dus iets snelheid te kort. Alleen veel aan het oefenen geweest in de chop en met gybjes om een boompje dicht bij de kant. Later nog een paar lange rakken met Bennie gevaren, die is snel. Moest echt erg mijn best doen om die bij te houden. Maar hem voorbij gaan zat er niet/nauwlijks in. Hij stond met een 7.3 een weegt over de 95 kg, dus niet slecht dat ik hem bij kon houden. Laatste rakje terug nam de wind flink toe, Bennie en ik allebei met ziel open naar de kant. Daar even staan kletsen en overleggen, maar dit was te veel en was ook best moe. Dus met mijn setje het water uit, altijd leuk, vloed op de Oesterdam en dan het water uit: Gelukkig zonder schade. Op de kant snel besloten om maar helemaal te stoppen, het was mooi geweest. Iedereen behalve Martijn stopte, maar ja, die was pas een half uur aan het varen.

Ja, de Oesterdam kan een mooie spot zijn, zeker als het water laag is en je dus makkelijk het water in en uit kan. Wind zat niet mee, maar wel lekker gevaren, lekker gybes in de chop geoefend.


Oesterdam

Aanwezig: Hans (Hansie), Jeroen (DonLimas), Martijn (Volvosurfer)

12:15 3.75 uur Wind: Z 10/26 kts
Board: Starboard iSonic 101 - Select S07 35cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  In het begin te weinig wind waardoor de S07 35cm net te klein was, toen ik later goed gepowered was en de zandbank onderwater stond was de S07 of te groot, gaf te veel druk of niet soft genoeg. Ik wil graag een venom proberen.
De Warp vaarde wel lekker, maar gybes ging duidelijk minder dan met de RAM 7.3. Met wat oefenen gingen ze wel beter, maar niet zo goed.