Onverwachts lekker middagje
Voorspelling zag er qua wind goed uit, 18 a 22 knopen, maar bewolkt en maar 6 graden.
Na het verhuizen van de laatste spullen die het huis uit gingen toch besloten om naar Zeeland te gaan, kijk daar wel of het niet te koud is.
Halverwege werd de lucht al weer blauw en weer was de kabbelaarsbank zon overgoten en met 9 a 10 graden zeker niet koud. Eerst even in de nieuwe kleedruimte van het surfcentrum lekker warm omgekleed.

Nog even bij de jongens van de WWT staan kletsen, maar die stonden zo ongustig voor de wind dat ik naar de haven ben gereden en daar opgetuigd en te water. Keuze was makkelijk: Warp 7.0 op de iSonic 101

iSonic 101 met Warp 7.0 en C3 Venom 36cm
Lekkere combinatie, rust, controle en dat geeft vertrouwen. Wel wat last van een zwevend voor voetje. Giek iets naar beneden, mastvoets iets naar voren en het was al beter. Met de Venom wel moeilijk hoogte lopen, zeker toen de wind nog iets afnam. dus optijd gestopt om setje te wisselen voor een maatje groter.

iSonic 111 met Warp 7.8 en Deboichet SL2 42cm
De 7.8 voor het eerst met een Xtender 40cm opgetuigd. Viel weer op hoeveel downhaul er op dit zeil moet. Even getwijfeld welke vin te pakken: SL2: 38 of 42cm? Toch voor de 42cm gegaan omdat er zo weinig wind stond. 1 rak naar het surfcentrum, giek te hoog, trapeze towutjes te ver naar voren, snel aanpassen. Op het rak terug stond het al beter, maar kreeg een dikke vlag. Wind nam snel toe, donkere wolk boven het water. Nog een paar rakjes geprobeerd, maar werd steeds moeilijker om nog te varen met de 7.8. Op het laatste rak terug overpowered naar de kant, niet ver genoeg om de mosselbank heen... Schade aan mijn SL2 42cm, zonde!

iSonic 101 met Warp 7.0 en C3 Venom 36cm
Snel mijn iSonic 101 met 7.0 die nog op de kant lagen gepakt en direct het water weer op. Met de 7.0 was het direct volle bak, heerlijk. Na een paar rakejs nam de wind ietsjes af en was het heerlijk varen. Het was nu duidelijk rustiger op het water, zeker toen de RS:X en Techno jongens het water af gingen was er maar een man of 10 a 20 meer en de meeste zaten dichter bij de kant. Ik had alle ruimte om een lekker gybes te oefenen. Water was erg vlak, dus het was ook niet al te moeilijk. Heel veel korte rakjes van de haven naar de voorkant mosselbank en dan weer terug. Van alle gybes toch wel 90% vol door geplaneerd, en maar 1x gevallen. Heel goed om weer eens flink te oefenen. Gestopt toen ik voelde dat mijn rug en armen erg moet werden.

Moe maar heel erg voldaan mijn spullen afgetuigd, even lekker in de kleedruimte gedouched en omgekleed.

Weer een onverwachts lekker middagje surfen, het zonnetje maakte heel veel goed. Met Noorden wind is de Kabbelaarsbank lekker vlak en dat maakt gyben een stuk makkelijker.

Op zondag kwam ik op facebook foto's van mezelf tegen. Hans Scholtens had een paar heel erg mooie fotos gemaakt van deze dag. Hij was trekking foto's aan het oefenen: Volgende keer mag hij weer wel oefenen: Mooie fotos!

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Hans (vichelli)

15:00 1 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Lekkere combi, 36cm vin is bij weinig wind te klein, de Venom loopt zo-ie-zo slecht hoogte, en als de wind dan minimaal is valt het helemaal tegen. Maar wat een rust, ik had snel een goede trim gevonden. Wind nam langzaam af en kon minder makkelijk in plane komen en kon geen hoogte meer lopen, tijd voor iets groters.
16:15 0.25 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 42cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Na 2 rakken nam de wind toe, kwam een donkere wolk en het werd alleen maar meer wind. Snel naar de kant om mijn 7.0 weer te pakken. Bij de kant net niet ruim genoeg om de mosselbank voor de parkeerplaats bij de haven.. schade aan mijn Deboichet SL2, zonde!
16:30 1 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Met meer wind was het setje briljant. Loopt rustig, snel en geen spinouts en geeft echt het gevoel van controle. Wel wat last van een zwevend voorste voetje. Heel veel gybes geoefend, in het vlakke water van Kabbelaarsbank (Noorden wind) was het heel erg goed te doen om door geplaneerd te gyben.