Namiddag Slalom Training
Dinsdag leek de enige dag met wind te worden deze week, dus Dinsdag vrij genomen.
Wind zou pas vanaf een uur of 3 komen en dan toenemen tot een uur of 5 a 6. Dus eerst nog wat dingen thuis gedaan en pas tegen 5 uur aan het water. Daar waaide het al flink. Jacco was er ook en die kwam met 7.0 van het water af, ja aan de kleine kant maar ik wilde hem graag testen, net nieuw gekocht. Dus heb ik ook maar mijn 7.0 opgetuigd.

iSonic 101 met Warp 7.0 en C3 Venom 36cm
Op stappen en wegvliegen. Achter het surfcentrum was duidelijk een heel groot windgat, maar ook daar voorbij was de wind een heel stuk minder. Na 2x proberen om langere rakken te varen dat niet meer geprobeerd. Dus korte rakken vanaf de haven tot voorkant zandbank gemaakt en heel veel getrained op mijn Gybes, en die gaan tegenwoordig echt heel erg goed. Ik val nauwelijks en planeer gewoon 90% van de tijd mijn gybes door. Wind nam steeds meer toe en de 36cm begon toch wel groot te voelen. Even naar de kant gegaan voor een andere vin en een slokje drinken.

iSonic 101 met Warp 7.0 en S07 33cm
De S07 33cm beviel weer extreem goed, echt een goede vin. Rust en snelheid voelde goed, gyben ging goed, al had ik wel 2x dat ik bij het inzetten van de gybe met links voor niet genoeg carve-de, spinout en te water. Wind nam alleen maar toe, even naar de kant gegaan voor de GPS en nog een paar rakken ruim gevaren: 58.2 km/u.

Hans Kreisel kwam ook nog even varen. Hans heeft afgelopen vrijdag waarschijnlijk het wereldrecord speedsurfen verbroken: 90,44 km/u gemiddeld over 10 seconden!! Hans liep dan ook bet een stevige grijns rond. Het was ook ongelovelijk om te zien hoe snel die gast op het water is. Ik ben best snel...

Lekker dagje trainen, veel goeie gybes gemaakt. Het valt me op met hoeveel gemak ik tegenwoordig mijn gybes doorplaneer. Ik val echt nauwlijks meer stil. En zelfs gewoon door planeren voelt al niet meer als echt goed. Het moet tegenwoordig op top snelheid en na de gybe of weer zo snel mogelijk op snelheid zijn, en daar heb ik vandaag flink op getrained. Heb de GoPro mee gehad, dus zal binnenkort wel eens wat editen. Mijn spieren klagen nu flink. In de afgelopen 5 dagen 3x gesurft en 1x Power Yoga, gelukkig nu 3 rustige dagen voor het weekend.

Kabbelaarsbank

17:15 0.75 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Liep lekker, alleen voelde de 36cm venom toch snel groot aan. Zeker toen de wind steeds harder werd. Ver goed, gyben goed, geen spinouts en voelde vertrouwd. Had de giek in het begin iets te hoog staan waardoor ik iets te weining druk op mijn voorste voet had, giek net boven M en toen was het weer helemaal goed.
18:00 1.5 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 101 - Select S07 33cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep goed, 2x spinout bij het inzetten van een gybe met links voor. Maar dat was te wijten aan het te weinig carven bij dit soort snelheid. Setje vloog over het water.