Hardware Raceboard Training
Vanavond was er flinke wind voorspelt, tot 20 a 25 knopen. Martijn en Marleen ging ook, en buienradar gaf aan dat het na 6 uur droog zou zijn. Dus iets eerder naar huis, spullen in de auto, snel eten en naar Herkingen.
In Herkingen was er kwart voor 7 nog steeds motregen: bah.

Ultra Cat met MX Race 7.5
Omdat het zo hard waaide de MX Race gepakt. Op het water was al snel duidelijke dat het hard waaide, halve wind nauwlijks te doen, aan de wind ging zonder zwaard, enigsinds. Met zwaard was helemaal uit was het onmogelijk, zwaard een beetje uit ging nog wel en dan liep ik al erg hoog. Ruime wind was zoals altijd een genot. Als het board eenmaal is versneld, neem de druk in het zeil af, en kun je heerlijk rustig varen. Zelfs gyben op fullspeed is dan makkelijk omdat de druk ver weg is.
Wind nam alleen maar verder toe. Martijn vaarde intussen al met 5.3 rond. Zeil nog meer trim gegeven, maar daardoor ging het zeil heel hard rammelen en was bang dat hij gewoon kapot ging. Halve wind ging niet meer, dus alleen nog aan de wind en downwind. En downwind bleef leuk, kon nog veel ruime vol in plane.

Ben op tijd gestopt, het is tenslotte Maandag avond, moet ook nog gewerkt worden. En het was erg heftig.
Het was leerzaam, wind was erg hard voor een 7.5. Met een slalom board had dit niet gekunt, maar met een Raceboard kan je dan nog met een 7.5 varen. Hopelijk krijgen we met het WK ook veel wind, ik gok dat ik daarin beter ben dan in lichtweer.

Herkingen

Aanwezig: Marleen, Martijn (Volvosurfer)

19:00 1.25 uur Wind: ZW 18/30 kts
Board: Fanatic Ultra Cat - Mistral OneDesign 33cm
Zeil: Power Sails MX Race 7.5 - North Gold 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Wow, wat een wind, halve wind was al snel onmogelijk. Aan de wind met het zwaard uit ging echt niet. Maar ruime wind, als het ruim genoeg was nam de druk in het zeil af en had ik alle controle. Board blijft echt rustig, hoe ruim ik hem ook liet gaan. Wel gaaf, super ruim varen en dan gewoon een gybe inzetten. Zeil nog even door getrimmed voorbij max, niet echt een succes, gaat ie alleen maar heel hard van klapperen.