Lichtweer raceboard training
Laatste weekend voor het WK, dus laatste kans om nog wat te trainen.
Er was regen en weinig wind voorspelt, toch gegaan.
Het werd lastig weer, wind viel steeds weg, wind draaide van zuid, naar west, en terug naar zuid. De perfect om te trainen op lastig weer en lezen van water. Gelukkig scheen heel de middag de zon en was het heel erg lekker weer.

Fanatic Ultra Cat met R-Type 9.5
Had de afgelopen week nieuwe grip op de Cat gezet, en dat helpt, was zo gewend om voorzichtig over de plank te lopen, nu hoef ik niet meer voorzichtig de doen, had ik veel eerder moeten doen.
Setje deed zijn werk goed, vooral goed om te merken hoe gemakkelijk en snel de Cat glijd, ik ging echt veel harder dan alle andere boards op het water. Al zegt dat niks, geen wedstrijd surfer te vinden. Vooral op hoogte lopen, pomen en overstag geoefend. Ik heb het gevoel dat ik de Cat best goed begin te kennen, kan redelijk blindelings op het board lopen. Mastvoet verzetten etc gaat ook steeds beter.

Onverwachts lekker middagje, moeilijke wind, maar daar was ik wel blij mee, veel verschillende omstandigheden: Wind stil tot vol planeren.

De Punt

13:30 2 uur Wind: Z/ZW 2/14 kts
Board: Fanatic Ultra Cat - Pro-Limit RS 40cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Setje werkte goed, weinig kunnen planeren omdat er gewoon erg weinig wind was. Veel pompen en overstag. Board glijd zo makkelijk door het water als hij niet planeerd.