Lekker middagje uitwaaien
Na ruim een week lekker warm terras weer, sloeg het weer om en kwam er wind: surfen
Middagje vrij genomen en direct naar Zeeland, windrichting leek goed voor de Grevelingendam. Onderweg regen, op de grevelingedam aangekomen: Zon en ... GEEN WIND! Er stond nog 1 andere auto, waar is iedereen? Na het eten van een boterham even weer sites checken, het zou toch moeten waaien.
Gelukig kwam de wind snel terug. Even kijken wat de wind ging doen, nam goed toe, dus pak aan en optuigen.

iSonic 101 met Warp F2009
Begonnen met de Select S07 33cm, bij weinig wind iets meer lift en loopt beter hoogte. In het begin ging het net, kon nauwelijks hoogte lopen. Wind nam snel toe, dus al snel liep het setje heerlijk. Paar boeien gebruikt langs de randen van het diepe stuk om gybe-jes te oefenen. In het begin gingen ze erg slecht, viel vaak stil, pakte naast mijn giek of viel er zelfs in. Langzaam aan gingen ze beter. Wind nam verder toe en de 7.0 voelde zelfse groot. Naar de kant gegaan om ietsjes meer downhaul op het zeil te zetten (2 klikjes met de Power XTR+) Gelijk vin gewisselt voor de C3 Venom 34cm, mijn hard weer vin voor dit setje. Setje liep gelijk rustiger, meer controle en voelde goed.
Gyben ging ook goed. Wind begon wel langzaam weer wat af te nemen, na een uurtje even op de kant voor een slokje en 2 tikjes minder downhaul. Door gevaren tot de wind echt minimaal werd voor dit setje, even getwijfeld om mijn 8.6 met GT85 te pakken. Maar vond het wel mooi zo.

Lekker middagje varen, lekker getrained, lekker zonnetje, lekker windje.

Grevelingendam

14:15 0.5 uur Wind: W/NW
Board: Starboard iSonic 101 - Select S07 33cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Wind kon tegen vallen dus S07 33cm er onder. Vin voelde in het begin wat klein, wind was soms minimaal, kon wel planeren, maar niet heel veel druk in mijn zeil, had dan moeite met hoogte lopen. Wind nam snel toe en toen was de S07 33cm goed. Wind nam verder toen en toen voelde hele set groot. Setje deed het erg goed, liep als er genoeg wind was goed hoogte, geen spinouts, gaf controle.
15:15 2 uur Wind: W
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep super zoals altijd, bij iets minder wind wat moeite met hoogte lopen, maar als het echt full-power was loopt het setje goed hoogte, vliegt downwind en geeft controle. Gyben als een train.