Regiocup Zuid: Dag 2
Na een zware eerste dag op zee, mogen we de 2de dag gelukkig op binnen water. Hadden we weer op zee gevaren had ik misschien wel niet mee gedaan. Was al moe aan het begin van de dag. Er was goeie wind voorspeld, dus 2 setje opgetuigd: iSonic 111 met Warp 7.8 en iSonic 101 met Warp 7.0

Eliminatie 1 - Voorronde
Na 4 start pogingen en afgeblazen races wegens te weinig wind, was erg vlagerig, gaat er dan eindelijk een race door. Ik heb echt veel te weinig wind en viel al helemaal stil ruim voor de 1ste boei, tijd om naar de kant te gaan.

Eliminatie 1 - Loosers Final
Eindelijk een beetje wind, planeren bij de start... Te fanatiek, 2 seconden te vroeg... Dus dik vals.

Eliminatie 2 - Voorronde
Slechte start, ik vaar naar voren om wind te hebben, krijg het hele veld over me heen, geen wind dus laat weg, hopeloos.

Eliminatie 2 - Loosers Final
Eindelijk een goeie race. Lig lang 3de, met Wolfgang dicht achter me, ik doe mn best om hem voor te blijven maar dat lukt net niet.

Eliminatie 3 - Voorronde
Redelijk goeie start, zit er best goed bij, John Munten gaat net voor de 1ste boei hard onderuit. Bij de boei is het druk. Marco van der Leer zit net voor me en vaart zich klem tussen 2 andere zwemmende surfers, als 5de vertrek ik... Stap mis naast mn voetband, vlaag en katapult. DOM! Als ik gewoon door was gevaren had ik waarschijnlijk met gemak de Winners final gehaald.

Eliminatie 3 - Loosers Final
Wind nam flink toe, na de katapult in de vorige heat was ik best moe, en ja hoor dan maak je fouten en val je natuurlijk bij een boei.. Dom.

Eliminatie 4 - Voorronde
Zware heat, te veel toppers, geen top start, dus was al bij de start buiten kwalificatie.

Eliminatie 4 - Loosers Final
Goeie start, 3de bij de 1ste boei, maar hou mn zeil niet goed boven het water in de gybe, ga er in.. Beginners fout. Met een dikke achterstand toch de race uitgevaren.

Niet mijn beste wedstrijd weekend, lang geleden dat ik zo slecht heb gevaren. Energie was niet toereikend. Wel alles uitgevaren en daar win je altijd wel waat plaatsen mee. Het is duidelijk, conditie moet beter.

Kabbelaarsbank

10:50 3 uur Wind: NO
Board: Starboard iSonic 111 - Tectonics Talon 42cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  In het begin zeker te klein, miste echt mn GT85. Gelukkig nam de wind toe en heb ik een tijdje heel goed kunnen varen tot de wind te hard werd.
16:00 1 uur Wind: NO
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep niet lekker, ik denk dat ik te moe was, normaal is dit altijd goed, of zeil stond niet goed. Board lag niet stil, kwam te hoog omhoog en was onrustig.