Lichtweer slalom training
Vandaag 2de keer slalom training van 2017. 30 deelnemers, lekker druk.
Wind was ONO voorspeld, niet handig, maar ach, we doen het met wat we krijgen.
Doel was om in groepjes te gaan oefenen, mijn groep ging lichtweer gijps oefenen.

iSonic 127 met Daytona 9.0 en Boss 49cm
Wind was in het begin best goed, kon veel planeren, maar daarna begon hij al snel minder te worden en was het wachten op de vlaagjes om te kunnen planeren.
Heel goed om je pomp techniek te verbeteren. Wind nam uiteindelijk zo ver af dat we maar zijn gestopt. Geen wind meer.

JP SLW met Daytona 9.0 en Select 61cm
Mooi moment om de SLW90 eens te testen op super lichtweer. Dus die uit de kar gepakt, Select S11 61cm er onder (die beviel deze week goed) en gaan.
Ik kon redelijk wat planeren. Soms in wind gaten stond ik toch echt stil. Benno was met zijn Formula en 9.5 Slalom zeil op het water. Die kon iets eerder en iets langer planeren, maar die weegt dan ook nog eens 10+ kg minder. Dus dat kan ik wel accepteren.
Wind was zeker flink onder de wind limiet voor wedstrijden. Dus dat ik nu iets eerder planeer heeft weinig voordelen bij wedstrijden.

Het was heerlijk weer, lekker zonnetje, lekker warm, helaas nam de wind langzaam af, goeie lichtweer training.

Kabbelaarsbank

11:15 3 uur Wind: O 6/15 kts
Board: Starboard iSonic 127 - Boss 6.0 S- 49cm
Zeil: North Daytona 9.0 - Epic Race 520cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Setje werkte best goed samen. Met een klein zuchtje en technisch goed pompen kon ik redelijk makkelijk planeren. Had niet het idee dat de rest van mijn groep eerdere planeerde. Alleen de A jongens waren toch duidelijk eerder weg, die kunnen denk ik nog beter pompen en stonden vaak met 9.0+ slalom zeilen. Als de wind er een beetje was kon ik wel hoogte lopen, maar was het minder was het wel op het randje.
15:00 0.5 uur Wind: O
Board: JP Super Lightwind 90 - Select S11 61cm
Zeil: North Daytona 9.0 - Epic Race 520cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Met een minimaal zuchtje planeer je al, ik gok net een paar knopen wind minder nodig dan met de iSonic, weinig andere surfers om mee te vergelijken. Benno was met een Formula en 9.5 op het water. En die weegt een kilo of 10 minder. Benno kon meer planeren, maar had toch ook altijd wel een zuchtje nodig om weg te komen. De S11 61cm is aan de kleine kant voor deze wind, ik kon nauwelijks hoogte lopen, en ook niet tegen de vin trappen om board los te krijgen.