Start van het 2021 seizoen
De eerste warmere dagen van het jaar moeten missen, maar vanmiddag gelukt om paar uurtje te varen.
Jeroen was al op het water en kwam naar de kant om zijn 5.3 om te tuigen naar zijn 6.6. Dus ook maar de 6.6 opgetuigd.

iSonic 101 met E-Type 6.6 en Busca 34cm
Aan de kant was het dobberen en voor het surfcentrum was het dobberen, pas boven de mosselbank genoeg wind om in plane te komen. Hoe verder aan de overkant hoe meer de wind leek toe te nemen. Dat bleek niet eenmalig. Heel de tijd was de wind aan de overkant een heel stuk sterker dan aan de kant van het surfcentrum. Voetbanden stonden te klein, dus naar de kant om ze groter te zetten. Dan ook maar gelijk een grotere vin om makkelijker hoogte te lopen.

iSonic 101 met E-Type 6.6 en SL-X 36cm
Zeil iets minder trim gegeven. Weer heel lang dobberen tot ik eindelijk genoeg wind had om te planeren. Vooral aan de overkant gebleven, daar kon ik heel de tijd planeren. Dus veel korte rakjes en gijpen. Redelijk wat doorgeplaneerd gijpen.
Heel veel Zeehonden gezien zo ongeveer elk rakje was er wel ergens een hoofdje boven water te zien, zoveel heb ik er nog nooit gezien in de Grevelingen.
Door gevaren tot de zon bijna weg was en de temperatuur snel daalde.

Het was niet heel lang, wind zeker niet ideaal, maar het was lekker om weer even op het water te zijn geweest. Heel veel zon, in het begin 10 graden.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen

15:00 0.5 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - Busca Slalom 34cm
Zeil: North E-Type 6.6 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
  Voetbanden stonden te klein. Vin te klein voor zo weinig wind. Alleen in de hardste vlagen kon ik hoogte lopen. Voeten stonden niet lekker in de achterste voetband, dus te ver naar buiten en daarvoor was de vin dan ook nog eens extra te klein. Als ik toch naar de kant moest voor de voetbanden, dan ook maar gelijk een langere vin.
15:30 0.5 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - Sonntag SL-X 36cm
Zeil: North E-Type 6.6 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
  Achterop, in de wind heerlijk. Setje liep lekker los. Door geplaneerd gijpen ging vaak goed.