Regenachtig en vlagerig dagje Grevelingendam
Aangezien de wind heel het weekend al iets te west was voor Brouwersdam Zuid, naar de Grevelingendam gegaan om het weekend af te sluiten.

Banzai 6.0 met JP FSW 102 en MFC Freewave 32cm vin
In de baai al direct planeren. Op open water gelijk een golfje en springen. Lang rak door naar de overkant, wind nog harder op het open water. Door geplaneerd gijpen en terug.
Zeil strakker, onderste outhaul oog: gelijk beter. Heel de dag veel gewisseld tussen minimum en maximum trim. Dus ook heel vaak tussen bovenste en onderste oog. Maar het trimbereik zorgde er wel voor dat ik heel veel kon varen.
Omdat de wind tussen W en NW draaide was het, zeker tijdens NW terug richting de kant heerlijk springen, soms wel meer dan 5 springen in een rak: heerlijk. Vaak hoog en floaty. De FSW 102 is echt geweldig in deze omstandigheden. Veel mannen met slalom spullen bezig. Zeker in de hardere wind moesten die soms echt afzien in de golven, terwijl mijn setje nooit controle verloor. Veel rakjes achter Marius en Menno met hun slalom setjes achteraan gevaren, die kon ik nooit bijhouden. Maar ik kon wel mijn best doen. Sommige rakken kon ik ze redelijk bijhouden.

Regelmatig regen, wisselende wind. Maar over het algemeen heerlijk gevaren.

Grevelingendam

Aanwezig: Marius (SurfinTwin), Menno (flappie)

12:00 3 uur Wind: NW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC Freewave 32cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje was de juiste keus. In de hardste vlagen was over max trim nog net te doen, kleinere vin was dan beter geweest. In de windgaten was minimum trim vaak genoeg om nog net te planeren en de 32cm vin net genoeg om nog genoeg hoogte te kunnen lopen.
Setje was best rap, en springen ging heel goed, ik begin te wennen aan springen met voetbanden in outboard positie: vaak hoge zweef sprongen.
Gevaren met voetbanden aan de buitenkant.