Bizar verschllende omstandigheden
Voorspelling was 25 tot 42 knopen ZW
4.2 zou de juiste maat zijn, was voor mijn gevoel wat aan de kleine kant.
Wind zou vooral een eind uit de kant goed zijn.

Banzai 4.2 op de JP Slate met MFC QS300/11cm
Net voor hoog tij het water op. Eerste stukje dobberen, daarna planeren. Wind stond net iets te zuid voor het mooie, daardoor was de vaarrichting iets te haaks op de golfrichting. Maar dat zou in principe betekenen dat op weg naar binnen goed down-the-line waveriden mogelijk zou moeten zijn. Helaas ging dat niet echt omdat aan de kant er te weinig wind was voor de 4.2. Buiten wel genoeg wind voor wat back-side hits en enkele front-side pogingen. Golven soms echt mooi, meter hoog. Helaas nam de wind wat af en kwam ik lastiger in plane, zelfs met minimum trim lukte het soms maar net. Richting kant gegaan, half dobberend om een groter zeil te gaan pakken. Voor ik echt op de kant kwam ging het regenen: hard regenen. Daarmee kwam ook de wind terug: HARD!
Nadat de regen minder was geworden het water op: als snel zeil paar keer strakker gezet tot zeil over max trim stond. Golven waren een stuk hoger, soms lange lijnen en soms zelf 1,5 a 2 meter hoog. Hoogte lopen was nu heel goed, dus ik kon de mooiste golven op zoeken, of de grootste brekende golven ontwijken. Paar heel erg mooie front-side hits gemaakt: heerlijk. De Slate is echt goed hiervoor. Nog steeds niet overtuigd voor het kortste draai werk, brede tail maakt het lastiger, maar het was echt top.
Door gevaren tot de wind weer weg was en weer dobberend naar de kant terug moest.

Bizar vlagerig. Bizar verschillende golven, Bizar zware bui. Maar soms echt genieten van de golven. Heel veel golfrijden. Als het goed was, was het ook echt goed!

Blokkendam

Aanwezig: Ronny

14:00 2.75 uur Wind: ZW 20/45 kts
Board: JP Wave Slate 96 Pro - MFC QS 300/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Lastig weer, volledige range van het setje nodig. Van onder minimaal trim tot over max trim. Bij echt minimale wind kon ik geen hoogte lopen. Met een beetje goede wind waren de vinnen perfect. In de 40+ wind liep ik wel erg makkelijk hoogte. Controle altijd goed. Golfrijden heerlijk, ook front-side ging goed. Springen ging best goed, maar niet veel geprobeerd.