Vlagerige maar lekker ochtend
Wind was ZW voorspeld en rond 1 a 2 draaien richting zuid. Dus je wil voor 1 uur varen. Ik was later het water op dan gehoopt.
Het was nog niet heel druk, voorspellen en de zeil maten van de andere zeiden 4.2. Maar als ik naar het water keek dacht ik toch 4.7.

Banzai 4.2 op de Grip 93 met MFC 20/10 thrusters
Aan de kant wat weinig wind, maar eenmaal verder van de kant en vlaagje en ik kon planeren. 4.2 op minimum trim hielp. Maar in het begin had ik nog wel vlagen nodig. Later werden de vlagen heel hard en kon er iets meer trim in het zeil, maar ik kon nog steeds niet altijd planeren, wind viel soms echt weg.

Wind was heel erg vlagerig en draaide een beetje, maar het was heel erg lekker weer. Het was heel erg druk met bekenden: gezellig!

Blokkendam

Aanwezig: Arno (Mr. Q), Gert-Jan, Henk (Ouwe), Henk, Kees, Paul, Ron

10:30 2.5 uur Wind: ZW
Board: Fanatic Grip TE 93 - MFC TF RTM 20cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Bijna minimum trim in de 4.2. Wind erg vlagerig. 4.7 was beter geweest, maar de 4.2 met minimum trim werkte goed. Soms was de wind erg hard en wilde ik meer trim in het zeil, vaak was ik net gepowered. In de hardere vlagen liepen de vinnen erg goed hoogte, in de wind gaten kon ik nog makkelijk halve wind varen, maar hoogte lopen werd lastiger. Back-side golfrijden ging goed, alleen niet super kort draaiend. Paar keer front-side geprobeerd: dat lukte af en toe.