Windsurf Freerace Board Fanatic Bee 124 Ltd uit 2001
Freerace Board
Jaar 2001
Volume 124 L
Bereik 5,5 - 8,5
Breedte 63 cm
Lengte 284 cm
Gewicht 7,5 kg
Vinbox Powerbox
Materiaal Glass/Carbon Sandwich
Herkomst
Nieuw gekocht in September 2000, maar is eigenlijk het 2001 model van de Bee. De Limited edition is de eerste serie van 200 die een 1 kilo lichter is dan de gewone productie uitvoering. Ik heb nummer 098

Het board kwam als beste uit de test van de Duitse surf in 2000. Bevalt erg goed, alleen is waterstarten van een zwaar zeil met cambers (mijn 8,2 en 6,8) best een probleem, omdat je niet even de giek achterop het board kunt leggen. Daar is de achterkant te kort voor.

Orginele site van Fanatic

Snel
Het board is zeer snel, het is geen full-on slalom board, maar vergeleken met veel moderne freeride boards wint deze makkelijk.
Tijdens "The-Mission" heb ik met deze plank Hypersonics achter me weten te houden, omdat dit board gewoon korten kan gyben.

Verkocht
Na aanschaf van mijn HTS Super Fast M heb ik hem in Augustus 2005 verkocht.

Zeilen
Ik vaarde deze plank alleen bij weinig wind, dus gebruik ik vooral grote zeilen. Een 6,2m² kan er wel op. Mijn oude Simmer 6.25 heb ik er ook redelijk veel op gevaren. De plank is dan, zeker in choppy water, niet echt goed onder control te houden, en een 6.2m² is toch leuker op een kleinere plank. Voor fun-surfen of een korte downwind slalom gebruik ik de 6,6 er ook wel eens op.

Loading sail list...


Vinnen
De originele 42cm vin heeft mijn vader, de eerste keer heb ik hem gelijk goed tegen de stenen gevaren en is dus redelijk beschadigd. Toen gelijk een nieuwe Pro-Limit 43cm gekocht, vaart best goed. Maar na veel verhalen over het verschil tussen de B-merken en de echt merk vinnen toch maar eens een Select 43cm gekocht. Deze bevalt veel beter.

Loading fin list...