Avondje surfen Uur Record
Er was heel de dag stevige wind voorspeld, geen kans om een dag vrij te nemen, dus dan maar na werk gaan surfen.
Voorspelling was ZW en afnemend. Gekozen voor de Kabbelaarsbank, daar is altijd wel iemand en zou het ook nog langer goed waaien dan op Herkingen.

Ik zou niet veel tijd hebben, dus wilde gewoon voluit varen, mooi moment om eens voor een uur record te gaan. Alle andere keren had ik toevallig een uur record. Het was rustig op het water, wel zo lekker, vlakker water, minder mensen in de weg.

iSonic 101 met Warp 7.0 en SL4 38cm
Bij aankomst kwam Coen net van het water met 6.2. Dus dan moet ik voor 7.0/7.3 gaan. Ik nam de iSonic 101 met de Warp 7.0. Gelijk een mooi moment om nog meer te trainen met het board en het zeil. Dit keer de Deboichet SL4 38cm er onder.
Combinatie werkte erg lekker. Ruime wind liep het super alleen hoogte lopen was duidelijk moeilijker, maar ging nog wel hard. Soms een enkele spinout. Gybes ging over het algemeen best goed. Helaas was de wind net wat minder waardoor doorgeplaneerd gyben niet ging. Na ruim 1 uur werd ik toch wat moeier. Gybes gingen minder strak, 1 keer half in het water. Keertje zeiltje in het water. Maar al met al vaarde het lekker. Door gevaren totik over de 80 km was en dat was in minder dan 2 uur en een kwartier. Een PR zou er wel in zitten, maar de 40 km/u zou spannend worden. Na een hapje even snel aftuigen en naar huis.

Thuis snel de GPS uitgelezen: 39.87 km/u gemiddeld. Goede verbetering van mijn PR, helaas geen 40 km/u. Maar met een beter wind is 40 dus wel haalbaar, zeker op een spot met vlakker water.

Dit was trouwens de 10de dag in 1 maand tijd: Lekker. Voorlopig houden ze geen wind meer, dus kan ik even bij komen.

Kabbelaarsbank

17:30 2.25 uur Wind: ZW 16/24 kts
Board: Starboard iSonic 101 - Deboichet SL4 38cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep lekker, controle was goed, gyben ging best goed. Alleen hoogte lopen is met de SL4 geen succes. Daar en tegen loopt de vin wel briljant als je hem ruim gooit, dus perfect voor downwind slalom. Vin lijkt ook beter te werken met deze iSonic 101 dan met de 111 met de Warp 7.0 daarop.