Lekker windje, wel nat
Goeie wind: ZW en wat buien voorspeld.
Bij aankomst was het nog rustig, paar surfers op het water. Wind leek minimaal. Twijfelde zelfs om de 6.6 op te tuigen.
Surfers waren allemaal met 4.7 a 5.7 bezig. Dus toch maar de Ice 5.3 opgetuigd. Begonnen met de Single Thruster 99 en 21/12cm thruster setje.
Wind was in het begin nog al zuid. Daardoor was het bijna sideshore wind. Naar buiten soms echt stijle lage golven, waar je soms mooi van kan springen als je het board er goed tegen wist te krijgen. Er waren nog niet heel vele golven, maar soms wel mooie. Alleen omdat de wind zo side shore was, was golfrijden best lastig. Je kon alleen echt down-the-line, en daar ben ik niet goed in en de golven eigenlijk ook niet krachtig genoeg. Wind nam flink toe, zeil veel strakker. Veel surfers gingen al ene kleiner zeil optuigen.

Om te testen daarna de FSW 102 gepakt. Moest zelfs even wennen, ding gaat zoveel sneller dan de ST99. Dat is niet erg, zeker op vlakker water echt leuker. Alleen met de side-shore wind ga je te hard om echt te springen. Enige optie was stukje van de wind af en dan net voor de golf board weer halve wind draaien. Anders ging je over de golven. Wind nam al snel wat af, zeil op minimale trim, mastvoet iets naar voren. Ik kon nog planeren, maar bijna alle andere surfers stonden op de kant. Langzaam kwam de wind terug en moest mijn zeil zelfs naar maximum trim. Was genieten met de FSW 102. Range van board en zeil zijn zo groot. Springt heel erg makkelijk. Alleen golfrijden is niet zo goed.

Toch nog maar even terug de Single Thruster 99 gepakt, maar dan zonder thursters, dus alleen 25cm Select er onder.
Dat voelde niet zo geweldig. Houding is weer zo anders dan met de 102, dat ik niet lekker stond. Voorste voet bij naar buiten varen stond te los: misschien voetband te breed of te groot.
Was ook moe, dus geen moeite meer gedaan om nog wat aan te passen.

Wind was top, even een dipje en daarna kwam hij weer terug. Regen was er altijd, motregen tot gewoon regen, gelukkig geen plensbuien.
Heerlijk gevaren. Ice 5.3 was top vandaag. Was niet meer heel warm.
Op de terug weg nagedacht over de keus: Freestylewave 102 of SingleThruster 99. Ik vind beide echt heel leuke boards, maar ook weer zo anders: lastig kiezen.

Blokkendam

14:00 1 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Single Thruster 99 Pro - Select X1 21cm/K4 Ezzy Asymmetric 2x12cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil werkte goed, hele range nodig, wind nam langzaam toe, dus zeil moest meer trim. Vinnen leken niet te groot. Springen ging niet geweldig, maar met links voor is ook niet mijn beste kant. Achterste voetband leek ook te groot te staan, dus die iets kleiner gezet, dat help met mijn achterste voet.
15:00 1.5 uur Wind: Z/ZW
Board: JP Freestyle Wave 102 Pro - MFC On-Shore 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  Moest even wennen aan het board, hiervoor met de Single Thruster gevaren. Wind nam in het begin snel af. Zeil echt op minimum trim, kon ik nog planeren, alle andere stonden op het strand. Wind nam langzaam toe, zeil uiteindelijk zelfs weer op max trim. FSW is er fijn in deze omstandigheden, springt echt heel erg makkelijk. Golfrijden gaat zeker ook, wel minder kort dan met de Single Thruster
16:30 0.5 uur Wind: ZW
Board: JP Single Thruster 99 Pro - Select X1 25cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Platinum 400cm - AL360 E3 Carbon 160-220
  Testen: JP Single Thruster zonder thrusters. Springen wilde niet echt lukken, voorste voetband stond te groot. Voet bleef niet goed zitten. Stond ook niet echt lekker op het board. Misschien wat moe, misschien had ik wat trim aanpassen moeten passen omdat ik nu zonder thrusters voer.