Geschiedenis

Ooit, jaren terug heb ik leren surfen op een echte deur. Een Blue Stratos of Super Stratos (ik weet het niet zeker, kan iemand me hier mee helpen?). Die mijn vader en broer samen een aantal jaar daarvoor 2de hands hadden gekocht, compleet met driehoek zeil en ’knoop’ giek enzo.
Mij Vader heeft toen, omdat ik de 3de surfer in het gezin was een 2de plank gekocht, een nieuwe Wayler 320P fun, deze was compleet met een Waylar 5,8 m²(made bij Gaastra) en Mast en Giek.
Mijn broer heeft 2 jaar daarna een Tiga 268 gekocht zodat we allemaal gelijk konden surfen. Een vriend van hem, Ferry, was toen net begonnen met surfen en kocht 2 jaar later een nieuwe Fanatic Rabbit. Mijn broer heeft toen ook een grotere plank gekocht een niewe F2 Orbit.
Ik was toen al zijn Tiga 268 aan het gebruiken als hij hem niet gebruikt, wat betekende dat bij veel wind ik hem niet kon gebruiken. Dus wilde nu eindelijk wel eens een eigen plank. Nou die kwam er, en voor een mooie kleine prijs. Ik heb toen bij Hart Beach Shop in scheveningen mijn eigen 2de hands F2 Starlit gekocht.
Mijn vader vond rond die tijd onze oude deur toch echt te zwaar worden en heeft hem toen ingeruild bij aanschaf van een overjarige Mistal Malibu, de Wayler vond mijn vader maar niks, veel te onstabiel. Dus die hebben we verkocht aan Emiel.
Mijn Broer en Ferry zijn daarna gestopt met surfen. Mijn vader heeft daarna alle spullen van Ferry overgekocht, waaronder ook de nog bijna nieuwe Fanatic Rabbit en de Neil Pryde 5.5 MKII. Deze heb ik jaren lang intensief gebruikt en deze hebben we begin 2001 verkocht. Ik had toen net een paar maanden mijn eigen nieuwe plank, mijn trots, mijn Fanatic Bee 124ltd (nummer 098).
Mijn Vader had al een tijdje zijn Arrows Grandslam 7.1 toen ik hem wat vaker ging gebruiken. Hij gebruikte echter een top verlenger om de 5,05 m mast lengte te halen. Mij leek dit geen goed idee en ik heb toen voor een prikkie een 2de hands 485 gekocht.
Toen ik de kans kreeg om van Wouter zijn Cyber Race te kopen heb ik geen moment getwijfeld. Leek een super zeil, was het ook wel, alleen dat optuigen was een ramp. Ik heb het 1 keer niet goed opgetuigd waardoor de top van de Art 485 was gaan scheuren, geen probleem voor de Cyber Race, omdat er dan toch een metalen ring omheen gaat, maar wel voor volgende zeilen. Toen 2 jaar later bleek dat het zeil intern (latten en cambers) al heel slecht was toen ik het van Wouter kocht heb ik het weg moeten doen. Een aantal latten zat gewoon aan elkaar geplakt met tape en een aantal camber houders waren ook gebroken, verklaarde gelijk waarom het optuigen nooit goed ging.
Mijn Vader heeft in 2002 een Fanatic Pure Bee 164 gekocht.
Mijn Vader had in 1997 of 1998 een 6.25 Simmer Race gekocht. Die gebruikte hij na een paar jaar niet meer omdat hij hem te zwaar vond. Ik heb deze in 2002 met een gebroken camber ingeruild toen ik mijn Craze 6.2 kocht