RegioCup Zuid: Super windje en nog zon ook
Er was al een paar dagen wind voorspelt voor de ochtend, de voorspelling werd richting zondag alleen maar beter, meer wind en langer wind. Ze wilde vroeg beginnen, dus vroeg naar zeeland. Bij aankomst snel een paar setje optuigen: iSonic 101 met de Warp 7.0 en S07 33cm, en de iSonic 111 met de Warp 7.8. Wind leek heel hard, dus begonnen met de 7.0 om te kijken of de 6.3 nodig was. Op het water waaide het van de planeten. Snel de kant op voor een beetje meer trim: Ja, stuk beter. Max power en nog net te houden, ideaal voor een wedstrijd, kom maar op... Na nog ruim een half uur wachten mochten we eindelijk het water op.

1ste heat
We staan met z'n alle op de kant, is dat een vlag? nee ik zie niks, nee hoor dat is een struik. Nee, is een vlag. Vlag omhoog naar beneden. O, er stond al een vlag, welke is dit? Geen idee, kan het niet zien, lijkt wel geel: 1 minuut: RENNEN. En zo kwamen we gezamelijk veel te laat bij de start, goed gevaren, maar lag bij de start al ver achterin: 9de.

2de heat
Ik had niet getimed (dom), dus moest de andere volgen, en dat helpt niet. Allen bij de boeien enkele mensen in gehaald: 7de

3de heat
Zelf getimed, scherp, paar seconden te vroeg. Toeter, vlag op de boot, algeheel vals, ik had veel mensen mee getrokken en we mochten opnieuw.
2de poging, starte midden in het veld, niet veel druk, ging niet op top snelheid naar de 1ste boei. Heel de race net achter BEL-62 gevaren, kreeg hem steeds net niet te pakken. En om het nog erger te maken wist Peter Marinelli me met een ongelovelijke snelheid in te halen op het laatste rak richting de finish: 7de

4de heat
2de poging. Had de vlag gemist, maar in mijn hoofd geteld vanaf de 30 seconden en de extra signalen van Roel op de boot bij 10 seconden. Goeie start, samen met Nikaj, Ingmar en Pieter op 1 rijtje over de start. Nou kan ik die 3 nooit bij houden, dus als 4de bij de 1ste boei, coen steekt binnendoor en ik voorzicht buiten om. Net voor de 2de boei gaat Alexander mij voorbij. Op weg naar de laatst eboei zie ik Coen, gewoon op het rechte stuk onderuit gaan: Gek. Ik kom bij de boei, waait het daar toch hard! Met moeite weet ik een heel ruime gybe te maken om nog te blijven staan. Nick wist het met zijn 6.3 beter te doen en was me voorbij.: 6de goeie race

Pauze
Na 4 heats back to back tijd voor pauze, even eten en drinken, en dat was wel nodig. En ook nog eens insmeren, ik voel de zon al weer branden: factor 45 erop. Even vin gewisseld, de S07 33cm er onderuit en de C3 Venom 36cm er onder, hopelijk een tikkie meer controle in de chop.

5de heat
Bijna een herhaling van de eerste start na de pauze, iedereen stond te kijken of er wel een vlag stond, dit keer waren we een minuut eerder en ik goed op tijd. Goeie start, redelijk voorin. Setje liep briljant, vloog heerlijk. Gyben ging best goed. Heel de race jacht op Nik gemaakt, maar die gast is ook niet te betrappen op kleine foutjes en dus geen/weinig ruimte om in te halen: 6de

6de heat
Ik had de vlaggen weer eens gemist, dus timen op gevoel. Als eerste over de streep, was ik vals? Niet aan denken, relax, varen! Bij de 1ste boei waren de toppers er natuurlijk al weer voorbij. Waar halen Nikaj, Ingmar en Pieter de snelheid vandaan. Op weg naar de 2de boei Nick net achter mij. Hij haalt me in bij het weg planeren uit de gybe. Achter me zie ik coen, maar ruimte geneog dus rustig mijn laatste gybe. Coen nog steeds achter me. Knal! Ik sta nog, maar iets klopt er niet. Giek is wel heel ver weg: Trapeze haak gebroken. Op armkracht alleen geprobeerd om snelheid te houden, maar helaas was ik nu te langzaam en pakte Coen me nog net voor de streep, de rat: 6de
Met moeite naar de kant gevaren. Snel lopen voor mijn reserve trapeze.

7de heat
Heat gemist, moest een heel stuk lopen om mijn reserve trapeze te halen, dus deze heat moest ik laten schieten, gelukkig kon ik hem aftrekken.

Pauze
Waarom breekt mijn trapeze in de 6de en niet in de 7de heat. Nu had ik tijd genoeg gehad.
Ik hoor van iedereen die heat 7 wel heeft gevaren dat de wind in kakte en iedereen ging grotere setjes pakken. Ingmar begon zelfs 8.6 op te tuigen. Dus ben naar mijn surfspullen gereden. iSonic 111 met Warp 7.8 en Venom 40cm gepakt. Ik zag Roel al in de boot stappen. Bijna gelijk vlag omhoog. Opschieten dus.

8ste heat
Ik moest gyben binnen de 1 minuten om goed te starten, Ik zat redelijk in het veld, maar wind was minimaal, board leek niet vooruit te willen, iedereen liep van me weg. Kwam als laatste bij de 1ste boei. Daar lagen mensen te zwemmen. Bij de 2de boei lag ook iemand: 9de

9de heat
Ik was wat eerder opgestapt omdat ik bang was weer laat te starten, uit eindelijk was ik te vroeg, weer een paar seconden, gelukkig had ik weer andere mee getrokken, weer algeheel vals. Waarom is het altijd als ik eens te vroeg is dat iedereen mij volgt? Stelletje na lopers.
Herstart ging best goed, zat redelijk goed in het veld, Bij de 1ste boei was het lastig weg planeren, wind was daar minimaal. Verder redelijke race, geen foute gemaakt: 7de

10de heat
Met moeite de start gehaald, ruim 30 seconden te laat. Veel dobberen, maar karakter getoond en de race wel uit gevaren, hopeloos, ach is niet anders: 10de

Ik ben na de race direct naar de race-office gevaren: Einde wedstrijd? Nee, ze wilde nog een half uur kijken of de wind terug kwam of stabieler werd. Of te wel, zo snel mogelijk naar mijn spullen en de 8.6 optuigen. Na met veel moeite hoogte te hebben gelopen eindelijk bij mijn spullen. Snel de GT85 uit de kar, en de 8.6 optuigen. Breekt er een downhaul koortje, zul je altijd zien, net nu. Hoe laat is het?: 14:45, oke, dan zouden ze beslissen. Even kijken of ik de vlag op de kant kan zien: Uitstel, of te wel, einde wedstrijd. Gelukkig.

Uiteindelijk: 8ste geworden in de eind uitslag. Zonder die gebroken trapeze haak en een betere 10de heat was ik zeker 7de geweest.

Alles opruimen en naar huis.

Wouw wat een dag, heel veel zon en dan 7 heats full-power slalom met mijn 7.0. Veel jongens stonden zelfs met 6.2/6.3. En dat hebben we niet vaak, zeker niet met deze wind. Jammer dat de wind er mee stopte, ach het was voorspelt en na 10 heats is de meeste energy toch wel op. Leer punt van vandaag, meer trainen en trimmen met mijn Warp 7.8. Dat liep echt niet goed, geen snelheid en kon geen hoogte lopen. Verkeerde vin voor deze wind?

Kabbelaarsbank

10:30 1.5 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - Select S07 33cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Setje liep briljant, ben erg blij dat ik Dinsdag had getrained op dit setje. Stond er super lekker op. Vin was een tikkie onrustig in de chop midden in het veld van surfers. Geen spinouts, gyben ging goed. Snelheid goed, kon goed mee komen met de midden moot van de goldfleet.
12:00 1 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  Met de venom leek het duidelijk lekkerder varen in de chop, al kan de wind ook net een tikkie lichter zijn geweest. Ik voer duidelijk beter. Helaas in de 2de heat van deze set, op weg naar de finish, met Coen achter mij, knal, ik sta nog, giek ver weg. Trapeze haak gebroken!!
13:30 0.75 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 111 - C3 Venom v2 40cm
Zeil: North Warp F2011 7.8 - North Platinum(b) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Ik stond er de eerste rakjes al niet lekker op, giek iets lager, trapeze touwtjes verzetten, nee, kwam niet lekker. Geen tijd om veel te veranderen want de heats begonnen weer. Snelheid viel tegen, kon geen hoogte lopen. Ik gok te weinig wind voor de combinatie van deze vin met dit zeil. Ik denk dat ik echt mijn SL2 42cm had moeten pakken. Nog maar eens een paar keer extra trainen en trimmen met deze set.